Închide

Ce vrei să cauți?

Nu înțeleg maratoanele, dar pot să le apreciez când generează astfel de proiecte

Eu nu le înțeleg plăcerea oamenilor care aleargă pe la maratoanele astea care se tot organizează de ceva timp în București. Mii de cetățeni care aleargă prin oraș în pantaloni scurți sau în colanți, etichetați cu numere, loviți cu prafuri colorate, trași în poze în timp ce respiră greu transpirați, ca la final să se pozeze cu o medalie. Asta poate pentru că sunt comod și practic când vine vorba de mișcare. Prefer un fotbal cu băieții (mai o glumă, mai un gol, mai o fază de comentant) sau o sală de forță (mai o glumă, mai visez puțin că o să ajung ca Van Damme în vremurile lui de aur).

Însă pot să înțeleg că noi oamenii suntem diferiți, iar asta face planeta mai interesantă. Le citesc fericirea pe fețe, văd cum de la maraton la maraton devin din ce în ce mai mulți și cum se strâng în găști și aleargă prin parcuri în weekenduri, ca să se antreneze pentru următoarele maratoane. Dacă asta îi face fericiți, nu aș avea o problemă să apară piste de alergat prin oraș, îmi plac oamenii fericiți, mă încarcă și pe mine cu energie. Sper doar să nu își forțeze aiurea anumite limite și să își facă rău pe termen lung. În rest, pace și armonie să fie.

Apropo de găștile astea, am un prieten de prin online care a strâns în jurul lui o gașcă de alergători. Cum scriam și mai sus, oamenii se antrenează împreună, aleargă împreună și se îmbracă la fel pe la maratoane, sunt enervanți de simpatici. Pe tip îl cheamă Radu Restivan și dacă nu ați auzit până acum de el, sunt șanse mari să auziți des despre el, dacă se va ține de o bucățică anume din proiectul lui 321 sport. Mai exact de cea care poartă numele de “Discover the world through its marathons” și în cadrul căreia Radu al nostru aleargă la maratoane prin diferite orașe, se filmează și îți povestește una-alta despre orașul respectiv, un fel de “Run and Travel”.

Momentan este la episodul doi, până acum a făcut un episod despre Berlin și unul despre București. Eu unul sunt sigur că formatul inedit și faptul că prezintă în engleză vor atrage atenția site-urile din afară. Dacă se ține de treabă cu asta, bag mâna în foc că va rupe.

Aruncați un ochi pe episodul făcut în București:

Și încă unul pe cel făcut în Berlin:

Bravo, Radu! Keep up the good work/run! :)

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu