Închide

Ce vrei să cauți?

O decizie UEFA care îmi place

Aseară, în timp ce toată lumea era cu urechile pe Vocea României, eu m-am uitat pe TVR1 la Champions League. A jucat Chelsea cu Valencia, meciul s-a terminat 3-0 pentru echipa mogulului rus, fotbalul a fost înaltă calitate, Drogba a demonstrat că este nemeritat pe lista neagră iar comentatorii au fost decenţi.


Ce mi-a atras atenţia într-un mod deosebit a fost o fază în care un suporter a intrat pe teren. Probabil era în pielea goală şi avea pe spate adresa unui site de pariuri online, probabil era îmbrăcat şi avea în mână un box. Nu am de unde să ştiu pentru că televiziunea nu a arătat niciun cadru cu respectivul individ.


Asta pentru că UEFA a decis ca televiziunile să nu mai dea strop de imagini cu “elementele perturbatoare”, cum ar fi: suporterii intraţi pe teren, torţele aruncate aiurea, probabil şi bannerele cu mesaje violente sau rasiste etc.

 

Mi se pare o decizie cu adevărat inteligentă şi care sigur va avea efect pe viitor. Atenţia acordată, din partea mass-mediei, acestor persoane care nu fac altceva decât să strice actul fotbalistic (fie el şi slab, aşa cum este la noi), nu face altceva decât să alimenteze următoarele acţiuni de acest gen.

 

Sunt convins că tuturor ziariştilor le place un pic de “cancan” şi simt un fior de bucurie atunci când mai intră un bivol pe teren şi loveşte un jucător, doar a doua zi are despre ce umple pagina aia afurisită de ziar, care trebuie să vândă, dar tot circul ăsta trebuie să se oprească.

 

Cum ziceam… Felicitări, UEFA, pentru o decizie foarte-foarte bună!

 

sursă foto: Piccsy.com

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu