Închide

Ce vrei să cauți?

O idee de ajutor pentru Delaco..

Zilnic văd reclamele celor de la Delaco pe televizor şi de fiecare dată zic că trebuie să fac o postare despre cât sunt de proaste.

Dar apoi mă gândesc că oricum o fac degeaba. Asta pentru că agenţiile (Odyssey în cazul de faţă) vor ignora feedback-ul unei simplu privitor şi vor face tot “cum li se aprinde lor beculeţul”, chiar dacă vor fi nişte reclame lipsite de creativitate şi de logică.

Din câte am văzut, campania cu pricina (“Ţine-l aproape!”) are vreo trei spoturi, dintre care cel mai enervant şi lipsit de logică este ăsta:

Eu ştiu că ăştia de la Delaco sunt foarte darnici (€) când vine vorba despre promovare, iar cea mai bună  dovadă este campania “Toni Delaco – Naşul brânzeturilor“, deci nu cred că banii au fost o problemă în campania asta… ci doar imaginaţia “creativilor”.

Ca idei pentru următoarele spoturi, le pot servi eu câteva (la o simplă ambalare a motorului creativităţii):

– La serbarea şcolară de sfârşit de an, când toţi copiii aduc flori profesoarelor, un copil să îi dea profesoarei o rolă de caşcaval.

– La finalul unui spectacol de teatru, când toată lumea aruncă cu flori spre actori, cineva din sală să arunce o rolă de caşcaval.

– Pe patul de spital, un pacient proaspăt injectat de către asistentă, îi strecoară finuţ asistentei – în buzunarul halatului – o rolă de caşcaval.

– (Una mai pretenţioasă) La o nuntă de ţigani, când se face cascada aia tipică de euro pe capul lăutarului, cineva să facă asta cu “foiţe” de brânză topită. :) (asta merge de minune şi la “salam feliat” :))

Avem o ţară plină de lucruri care să ne inspire, de ce să alegem formatul ăla americănesc cu T.V. Show-Shit?!?

Hai creativilor, că se poate!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

13 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Salam…bumtzi bumtzi:D…Faine idei!:D

 2. Bravo, Mariciule. Vad ca iti merge mintea la copywriting.

 3. Doamne cat as rade daca as veedea intr-o reclama una dintre ideile mentionate mai sus :))).

  Idee: Marele castig la loto sa fie 20 de tone de cascaval

  • #7 Comentariu nou

   Rares: E o idee, dar cred ca ar fi un conflict de branduri daca ar aparea si Loteria Romana in peisaj. :)

 4. Sunt irecuperabile noile reclame de la Delaco :(

 5. #10 Comentariu nou

  Și măcar de ar fi cine știe ce cașcaval… sau aliment. Să îmbuneze părinții și iubiții. Apoi s-ar putea ca după 3 zile de cașcaval cu pâine chiar să arunce cu roata după tine. :lol:

Adaugă comentariu