Închide

Ce vrei să cauți?

O părere despre Panasonic GH5

Săptămâna trecută am avut pe mână un Panasonic GH5 cu obiectiv de 8-18mm. Cei de la F64 au fost niște finuți și mi-au dat jucăria în teste ca să văd care este treaba cu ea înainte să o cumpăr. Așa că la schimb am făcut un review video.

Vă anunț din start că review-ul este unul “de om normal”, așa că nu o să găsiți în el prea multe detalii tehnice. Este un clip cu impresiile unui utilizator normal, obișnuit să filmeze totul pe automat, neintrând prea mult în ISO-uri, f-uri și alte chestii de oameni mari. :)

Dacă ar fi să sintetizez ideile din clip, povestea ar suna cam așa:

Din punct de vedere hardware, GH5 este o jucărie cu foarte multe butoane utile. Are două slot-uri pentru SD Card și asta îți permite să înregistrezi fie în paralel pe două carduri, ca să ai backup, fie să înregistrezi pe rând, oferindu-ți posibilitatea să filmezi mai mult fără întrerupere.

Meniul este super-complex și o să ai nevoie de o săptămână ca să îi descoperi toate funcționalitățile. Poți să te joci în meniu în trei moduri: direct pe touchscreen, cu rotița clasică pe care o întâlnești la mai toate aparatele sau cu ajutorul joystick-ului amplasat în partea superioară (chiar e distractiv și mai rapid așa).

Camera filmează lacrimă 4K, găsiți la baza clipului link-uri către un vlog și un sketch ionescian 4K. Luminozitatea pe timp de noapte e ok, focusul mai fuge de tine pe ici pe colo, culoarea nu e la fel de vie ca la Canon, iar stabilizarea digitală e mișto până nu o ia razna și îți dă acel Jelly Effect pe care îl mai întâlnești când faci uz de “warp stabilizer” în Adobe Premiere Pro.

Găsiți pe larg ce am zis mai sus și în review-ul video de care pomeneam mai devreme, dar mai găsiți și alte informații împrejmuite de “ăăă-uri” tipic mariciene. :)

Enjoy:

Panasonic GH5: link

Panasonic Leica 8-18mm: link 

Vlog filmat în 4K: link

Sketch filmat în 4K: link 

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Are stabilizare pe 5 axe, dar tu știi cât de mișto ar fi ceva extern gen… Zhiyun Crane v2 sau… alternativă?! :)

Adaugă comentariu