Închide

Ce vrei să cauți?

Un proiect fotografic care mi-a făcut dor de natură: Vecinii de la Liziera de Lac (GIVEAWEAY) (P)

UPDATE: Câștigătorii au fost anunțați în comentarii. 

Anul trecut am scris un articol despre un proiect rezidențial realizat de Liebrecht & wooD, plasat în sud-estul Bucureștiului, pe marginea lacului Tătaru, în Frumușani. Numele proiectului este Liziera de Lac, iar articolul de față este despre o inițiativă foarte frumoasă pusă la cale de oamenii din spatele proiectului.

Mai exact, este vorba despre “Vecinii de la Liziera de Lac“, un proiect fotografic semnat de Doru Panaitescu, care prezintă în imagini peste 80 de specii de animale, păsări, amfibieni și reptile care trăiesc în habitatul din jurul complexului și pe care acesta le-a fotografiat pe parcursul mai multor ani.

Doru Panaitescu este prima persoană la care mă gândesc atunci când vine vorba de natură. Este un fotograf de “wildlife” și un mare iubitor de natură care îți poate vorbi fără oprire ore/zile/săptămâni/luni/ani despre toate speciile de necuvântătoare pe care le-a pozat. Dacă îl cunoști pe Doru, probabil acum dai din cap și zici “așa e!”. :)

“Vecinii de la Liziera de Lac” este în primul rând un proiect fotografic adresat viitorilor rezidenți, care își propune să crească nivelul de conștientizare a impactului pe care îl pot avea asupra mediului înconjurător din jurul Lacului Tătaru. Asta pentru că pe parcursul următorilor 10 ani, proiectul rezidențial Liziera de Lac se va transforma într-un orășel de 13.000 de locuitori. De aceea inițiatorii proiectului vor o dezvoltare sustenabilă, care să protejeze natura în inima căreia este amplasat proiectul.

Pentru puțin context vizavi de Lacul Tătaru și diversitatea de specii pe care le are în jurul lui, o să las cu copy-paste un fragment din comunicatul de presă pe care l-am primit de la oamenii de la Liziera de Lac: “Făcând parte din bioregiunea stepică, climatul din Liziera de Lac este unul specific zonei de câmpie a bazinului dunărean. La doar 15 minute de inelul de centură al Capitalei se găsește un mini-sanctuar natural cu zeci de specii de păsări, reptile, amfibieni sau mamifere. Fauna este dominată de specii de păsări acvatice, însă luciurile de apă, cordoanele de stuf, malul împădurit și prezența unor exemplare seculare de stejar și alte foioase asigura un habitat mozaicat, divers, pe placul unei palete largi de specii de animale sălbatice.”

Pentru și mai mult context, o să las mai jos câteva poze pe care le puteți regăsi în proiectul fotografic despre care este acest articol. Apropo de asta, am pentru voi și un GIVEAWAY pe bază de 5 albume foto cu bijuteriile fotografice ale proiectului Vecinii de la Liziera de Lac. Găsiți imediat după pozele de mai jos ce trebuie să faceți ca să primiți unul dintre cele 5 albume foto. :D

(Frate, ce poze face Doru!)

GIVEAWAY

Scrieți-mi în comentarii motivul pentru care ați vrea să aveți în cuibul vostru un astfel de album foto. Scurt și la obiect. :D

Găsiți albumul foto în format digital aici.

 

Mai multe detalii despre Liziera de Lac:

Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny, complexul rezidențial îmbină avantajele locuirii în mijlocul naturii cu facilități urbane avangardiste adaptate la stilul de viață contemporan. De aceea, Liziera de Lac dispune de grădiniță, complex sportiv cu piscină și terenuri de baschet și tenis, zone pentru activități sportive, de relaxare și petrecere a timpului liber, un Community Hub cu spațiu pentru co-working și întâlniri, restaurant și cafenea, magazin, farmacie și zonă de îngrijire medicală de prim-ajutor, petshop, piste de biciclete, promenadă în jurul lacului, parcări individuale și comune, securitate permanentă și stații de încărcare auto electrice. Mai mult, viitorii locatari vor dispune de un sistem inteligent de administrare a gospodăriei. Prima fază a construcției constă în 94 de case și clădirile publice și va fi livrată în primul trimestru din 2022. Situat într-un peisaj unic între lac și pădure, Liziera de Lac încurajează un stil de viață sănătos în armonie cu natura. Este un proiect rezidențial cu o dezvoltare sustenabilă ce propune soluții prietenoase cu mediul: 52% din complex este rezervat zonelor verzi, vor exista peste 10 ha de parcuri, 12 ha panouri solare, sistem independent de irigații, sistem dual de colectare a apelor uzate, stații proprii de tratare a apei și reglementări care interzic utilizarea pesticidelor. Calitatea aerului va fi mereu atent monitorizată și pentru acest lucru, Liziera de Lac va dispune de instrumente pentru testarea permanentă a aerului. În plus, casele pot fi echipate cu un sistem SMART home integrat ce contribuie la reducerea consumului electric. Liebrecht & wooD are în plan două obiective de conservare a mediului. Primul este legat de amenajarea și conservarea lacului Tătaru, iar cel de-al doilea se concentrează pe amenajarea unui parc natural care va conserva 13 ha de pădure din proximitatea proiectului.

Găsiți mai multe detalii pe www.lizieradelac.ro.

(Acest articol este sponsorizat de Liziera de Lac)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

17 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Imi place sa ies in natura, cat de des posibil. De altfel, locuiesc la 5 minute de Delta Vacaresti :)
    Ies zilnic prin parcurile din Bucuresti, in hamac prin padurile Romaniei oricand am ocazia si hiking prin munti de fiecare data cand e un weekend disponibil.
    Si am un copil de 4 ani, pe care incerc sa il obisnuiesc cu acest stil de viata, albumul fiind inca o ocazie de ai arata atatea motive pentru care e bine sa iesim din casa.

  2. #3 Comentariu nou

    Iubesc animalele , visul meu din copilarie a fost sa devin medic veterinar.Poate nu e totusi atat de tarziu sa il indeplinesc :)

    Am citit recent ca vizionarea de documentare / poze cu animale te ajuta sa te relaxezi si scade nivelul anxietatii.

    Cu siguranta as folosi albumul zilnic.

    Plus ca de el s-ar bucura si nepotul meu de 3 ani care e fascinat de animale.

  3. #5 Comentariu nou

    Am un pusti pasionat de tot ce zboară.

  4. #6 Comentariu nou

    Ieșirile în natura imi plac super mult, iar albumul asta mi ar aduce ieșirile în natura la mine acasa:)))). Mai mult decat atat, e un loc în care nu știu când o sa am ocazia să ajung, fiind departe de locul in care locuiesc. Big up pentru idee si pentru albumul superb realizat.

  5. #8 Comentariu nou

    Am descarcat albumul in format digital, iti multumesc tare mult! Fotografiile sunt absolut spectaculoase. Data viitoare cand merg in natura voi sti ca am vazut o codobatura galbena, nu o “vrabie colorata”.

    • #9 Comentariu nou

      Am un bebe de aproape 5 luni și mi-aș dori tare mult sa mă uit la acest album foto împreună cu el ,peste ceva timp.💞

  6. #10 Comentariu nou

    Pentru a-l face cadou 🥰🤩

  7. #11 Comentariu nou

    Aș vrea sa am un astfel de album deoarece , sunt pasionată de animale ,pasari ,plante si tot ce ține de natură. Ori de câte ori am ocazia sa ies în natura o fac cu mare drag .Imi doresc un astfel de album .

  8. #12 Comentariu nou

    Imi doresc aceasta carte pentru ca eu sunt fotograf si sunt pasionat de cadre cu natura si fauna. Aceasta carte mi ar deschide noi porti spre imaginatia fotografica

  9. #13 Comentariu nou

    Fiind studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din București , mi-aș dori acest album foto deoarece pe lângă colecția de cărți cu si despre animale domestice, aș dori să am una și cu animale sălbatice.
    Încă nu știu specializarea pe care o voi urma la sfârșitul facultății,așa că orice sursă de informație în plus e binevenită! :)
    Plus că acele poze… calitate, naturalețe, tot ce trebuie să te dea pe spate!

  10. #15 Comentariu nou

    Salut Marian,

    Mi-as dori un asemenea album pentru a-l oferi cadou unei prietene pasionate de ornitologie. Cred ca s-ar bucura, de fiecare data cand mergem la munte, e atenta la sunetul pasarilor si incearca sa recunoasca fiecare pasare. Deci, cred ca ar ferici-o acest album.

    Multu,

    Ciprian

  11. #17 Comentariu nou

    Salut,

    As vrea acest album pentru fiul meu de aproape 6, sa il putem studia in linistea sufrageriei si sa dupa sa mergem sa cautam toate aceste mici vietati prin parcuri si zonele adiacente Bucurestiului.

    Multumesc

Adaugă comentariu