Închide

Ce vrei să cauți?

Puterea internetului

Internetul e puternic, ridică mai multe kile decât Hulk şi are brandul mai puternic decât Oncescu. Cu ajutorul lui socializezi, vezi filme, asculţi muzică, îţi spionezi vecinii pe facebook şi multe – multe altele. Dar totuşi internetul mai are un as în mânecă, un as pe care îl descoperim timid în ultima vreme… internetul mobilizează oameni, îi mobilizează pentru a face fapte extraordinare. Cel mai bun exemplu vine chiar din online-ul românesc, cel al lui Daniel Mădălin Răduţă un om în jurul căruia s-au mobilizat peste 250 de site-uri şi peste 20.000 de oameni de pe facebook, toţi au pus umărul la strângerea de fonduri pentru transplantul de măduvă de care Daniel Răduţă avea nevoie în lupta cu Leucemia.

Internetul a reuşit încă o dată, zilele trecute a apărut pe net un filmuleţ cu un homeless din S.U.A.:

http://www.youtube.com/watch?v=uTysXITBCmk

Filmuleţul de mai sus a fost vizionat de zeci de milioane de oameni, s-a vorbit despre el pe mii de bloguri şi astfel a ajuns să fie văzut de nişte oameni care aveau puterea de a schimba ceva în viaţa acestui om. Totuşi individul de mai sus chiar are o voce care parcă se mulează pe undele radio. Uitaţi-vă şi voi ce s-a reuşit într-un interval de două zile, de la un filmuleţ postat pe YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=pONkZ-sjYLw

Ce poţi să mai comentezi când vezi aşa ceva?!?

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunt de acord că internetul chiar mobilizează oameni şi se fac fapte bune. În cazul americanului, nu trebuie să dramatizăm, pentru că nu a fost nevoie să ajungă a hobo ca să i se dea atenţia cuvenită, înainte să ajungă alcoolic şi drogat ar fi avut şansele lui de la viaţă. Acum, la noi de ex, Ion B. a primit mâna de care avea nevoie ca să se ridice, dar s-a prăbuşit căci îi e comod acolo, down below.
    Îmi justific înverşunarea ptr că mă atinge subiectul (deşi deviez puţin) mai ales de când am văzut cum se dă din umeri şi se resemnează directorii centrelor de plasament din România… şi cum familiilor sărace nu li se dau şanse la formări profesionale şi nu-i împinge nimeni de la spate, dar platforme online de studiu ale limbilor străine sunt mereu la dispoziţia parveniţilor cu salarii obscene. E ok ce s-a întâmplat cu hobo ăsta şi poate că acolo a creat un precedent. Şi nu, nu-s ca M.Badea şi alţi fani de-ai lui, nu arăt doar cu degetul şi tu ştii asta bine, că iau măsuri, chiar dacă nu am posibilităţile ăstora care ştiu doar să apară pe sticlă ori în online şi să constate. :-) Iar dacă vedetele precum cea menţionată ori aţi oameni cu ceva putere ori posibilităţi fac asta, să nu mai fie modeşti ori să ţină secret, să facă publice situaţiile, ptr că aşa vor fi mai mulţi implicaţi. În fond, ştii cum e “Faţă de minunea internetului, vindecarea unui orb de către Isus pare o simplă intervenţie medicală.”

  2. De ar fi folosit mai desc în astfel de scopuri…

Adaugă comentariu