Închide

Ce vrei să cauți?

Respectul față de polițiști

Eram sâmbătă seara pe terasa unui local cu proaspăt deschis pe Bulevardul Pache Protopopescu, la o bere și-un relax. Atmosferă plăcută, bere bună, mâncare de poveste, servire decentă. Ceasul arăta ora 12 și totul era ok.

 

După care s-a dezlanțuit haosul. Vecinii au dat manelele la maxim, cineva a chemat poliția iar o pătură de înjurături, huiduieli și urlete a acoperit toată zona.

 

Vecinii, rromi de profesie, au fost foarte deranjați de vizita polițiștilor, Urlau cât îi țineau plămânii la polițiști că au luat șpagă de la patronii localului și că vor să îl cunoască pe cel care i-a reclamat. După ce au fost înjurați corespunzător, polițiștii nu au mai rezistat și au vrut să rețină un scandalagiu. Moment în care au început să se desfășoare adevărate lupte greco-rromane.


A fost nevoie de două echipaje de poliție, o dubă de jandarmi și două rețineri ca să se linșitească scandalul. Cel mai probabil, reținuții vor scăpa cu câteva amenzi pentru deranjarea liniștii publice și câteva vânătăi după ce vor aluneca și da cu capul de vreun birou prin secția de poliție.

 

Am filmat puțin din scandalul respectiv, din păcate nu prea se vede mare lucru, dar se aud destul de clar dulcile cuvinte pe care vecinii le aruncau polițiștilor: 

Eu încă încerc să îmi dau seama ce i-a ținut pe polițiști în loc să nu îi snopească în bătaie pe vecinii care aproape ștergeau pe jos cu ei.

 

Eu încă încerc să îmi dau seama de unde și-au luat atât de mult tupeu aceste ființe. Totuși, vorbim de o situație de doi lei în care polițiștii au venit să le zică să dea muzica mai încet.

 

Tare sunt curios cum reacționează acești indivizi într-o situație care îi găsește încolțiți.

 

 

Dacă vrei să fii la curent cu articolele care-mi ies din mână, apasă aici.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Din pacate, nu au voie sa loveasca pe nimeni. Legea nu ii acopera. Cat despre tigani, astia nu avut niciodata bun simt. Majoritatea bineinteles, nu toti sunt la fel.

  Ca politist nu prea ai cum sa reactionezi. In academie/colegiu nu esti pregatit pentru asa ceva.

  • #2 Comentariu nou

   @Dani, trist! Nici ca în State, dar nici așa nu e ok!

 2. #3 Comentariu nou

  Poate ca era mai bine inainte de 89..era altfel vazuta politia, nu era atata debandada ca acum…

Adaugă comentariu