Închide

Ce vrei să cauți?

Un Revelion petrecut în trafic

Agitație, claxoane și sticle de șampanie purtate cu mândrie și grijă deasupra capului.

Locația: intersecția bulevardelor Regina Maria și Libertății, data: 31 decembrie 2013, ora: 23:55. Râuri învolburate de pietoni se revarsă către Piața Constituției, fluvii de mașini curg în jurul pieței și ricoșează pe avarii din barajele poliției rutiere, scurgându-se apoi pe străduțele cu sens unic din zona ce poartă încă porecla de “La Bingo”, cu toate că au trecut ani buni de când domnul Geo nu le mai “zice”.

Majoritatea șoferilor caută un loc de parcare, unde să trântească mașina, ca să se bucure de artificiile de la 12 noaptea. Câțiva taximetriști au făcut special un ocol prin zonă pentru a prinde spectacolul pirotehnic de deasupra Casei Poporului. Pietonii se grăbesc, șoferii sunt oarecum resemnați că nu vor ajunge la destinație până la momentul “3, 2, 1-ului” clasic de Revelion, iar eu urmăresc fascinat toată desfășurarea de forțe.

Am intrat în ultimul minut al anului de grație 2013. Și parcă cineva a găsit telecomanda universală și a apăsat “pause”. Mașinile se opresc în mijlocul străzii, șoferii, pasagerii, pietonii, polițiștii, băieții de la shaorma Dineș, toată lumea se sprijină în propriile picioare, în plină stradă, și se uită în sus, spre cer, de parcă urmează o invazie extraterestră.

Mă uit la ceas, mai sunt patru, trei, două secunde, una… de ce nu au început artificiile?! La secunda patru din 2014, cerul, fețele oamenilor, totul se luminează. Spectacolul începe. Telefoane și aparate foto memorează în 1 | 0 | 1 | 0 momentul. Un taximetrist s-a urcat pe Loganul din dotare ca să înregistreze cât mai bine. Un el și o ea au ieșit dintr-un Clio roșu și se uită “mână pe umăr” la focul de diferite culori ce mângăie cerul și zeci de mii de retine ale anului 2014.

Se ciocnesc sticle, buze, unii au chiar și pahare de șampanie. O bunică își îmbrățișează nepotul a cărui față de abia dacă se vede în spatele combinației căciulă-fular. E bine.

Revelionul are o frumusețe aparte la nivelul asfaltului bucureștean.

revelion 2014 in strada

revelion 2014 in trafic

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. Altfel spus… Meltene, lasă mașina acasă! Frumusețea orașului e dincolo de volan!

 2. A fost primul Revelion in Bucuresti…A meritat…au fost si foarte multe lampioane, de ele nu ai pomenit nimic:)! frumoase fotografii!!

  • #3 Comentariu nou

   Ioana, am văzut doar unul, care s-a stins la un minut după lansare. :))

 3. La un volum atât de mare de maşini în preajma trecerii în noul an nu mă aşteptam. Mai ales de la Bucureşti!

 4. #5 Comentariu nou

  Nu pricepeti cat de TRISTE sunt imaginile astea, cu acesti ZOMBI dependenti de volan ?! NASPA TARA, NASPA LOCUITORI !

 5. Varianta asta de Revelion n-o auzisem :))

Adaugă comentariu