Închide

Ce vrei să cauți?

Review videoproiector: EPSON EH-LS100

De vreo două săptămâni mă uit într-un mod extrem de opulent la serialele mele preferate de pe Netflix, asta pentru că EPSON mi-a dat să testez o super-jucărie. Mai exact, Cuibul Ionescian are în dotare un videoproiector care are un preț de listă de 14.000 de lei și pe care eMAG l-a avut la ofertă la 10.000 de lei (link) Momentan văd că stocul este epuizat, fac update cum revine în stoc.

Videoproiectorul respectiv poartă numele de EPSON EH-LS100, iar LS-ul din nume vine de la Laser Light Source, adică nu este un videoproiector a cărei lumină este pe bază de lămpă, ci pe bază de laser, iar asta înseamnă că jucăria are o durată de viață de 10 ani. Apropo de asta, garanția oferită de EPSON este de 5 ani.

Cu articolul de față o să încerc să vă răspund la câteva întrebări pe care presupun că le puteți avea atunci când vine vorba de o astfel de jucărie. Desigur, dacă mai ratez dintre ele, puteți să mi le lăsați în comentarii și vă răspund cu mare drag. Zic să purcedem.

Cum este experiența de a avea un videoproiector în casă?

Periculoasă. Există riscul să nu mai ieși din casă, iar dacă ești daily vlogger, există riscul să fii tentat să dai cu skip la zilele de vlogărit.

Senzația că ai un cinema acasă este pe bune. Chiar este mai mult decât un hashtag de tipul #EpsonHomeCinema.

Energia unui film/serial proiectat pe peretele casei tale este incomparabilă.

Până și zgomotul pe care îl scoate coolerul videoproiectorului, despre care m-am plâns în review-ul pe care l-am făcut pe vlog, devine o chestie de care te atașezi și care te ține legat într-un mood mișto.

Ocupă mult spațiu în casă?

Deloc. Asta pentru că are o distanța ultrascurtă de amplasare, la manual zice că are nevoie de doar 5,6 cm pentru o imagine de 130 inchi și fix așa este. Eu îl țin la baza peretelui din cameră și îmi proiectează pe toată bucata disponibilă de perete. Este probabil cea mai tare experiență cinematografică pe care o poți avea vreodată într-un apartament de 55 de metri pătrați.

Singurul spațiu pe care trebuie să îl iei serios în calcul este cel pe care trebuie să îl oferi pentru un perete pe care să nu pui polițe, șifoniere, biblioteci, tablouri și alte chestii cu care ne împodobim de obicei pereții prin casă. Noi ne-am scos maxim cu peretele din cameră care este liber ca pasărea cerului fix în fața patului ionescian.

Cum sunt culorile?

Știu că o să sune a text d-ăla de reclamă, dar vă rog să mă credeți când vă zic că sunt cele mai tari culori pe care l-am văzut vreodată proiectate pe pereți într-un spațiu închis care să nu fie cinematograf.

Câteva chestii tehnice despre el?

Este Full HD. Este gândit pentru distanţe ultrascurte (UST) cu tehnologie 3LCD.

Proiectează imagini de până la 130 de inci (330 cm).

Merge să conectați la el DVD playere, console de jocuri şi multe altele, folosind trei intrări HDMI (inclusiv una MHL).

Este de trei ori mai luminos decât proiectoarele DLP cu 1 cip1 şi are un raport de contrast 2.500.000:1.

Care sunt minusurile?

În afară de faza că trebuie să ai un perete liber de nebunii, ceea ce până la urmă e un lucru bun, ar mai fi faptul că ai nevoie de olecă de întuneric în cameră, dacă vrei să-ți pui videoproiectorul pe timp de zi la treabă. Chiar dacă el face față cu brio situațiilor pe bază de încăperi luminoase, tot pe întuneric își arată adevărata valoare.

În afară de asta, mi s-a părut puțin cam greu de ajuns la intrările hdmi, usb etc. Chiar și cablul de alimentare este puțin cam greu de introdus în jucărie. Cred că puteau să le pună mai la îndemână.

Ulterior am văzut că o bucată din masca videoproiectorului se poate scoate petru un mai bun acces, dar la intrările hdmi, în continuare m-am chinuit oleacă să ajung.

Ți-ai cumpăra așa ceva?

Pe măsură ce îl am din ce în ce mai mult în casă, îmi vine să nu îl mai dau înapoi și să vărs 10.000 de lei într-un cont IBAN celor de la EPSON. Sper să rezist în continuare tentației.

Alte recomandări și observații?

Da, Chromecast, frate! Combinația dintre Chromecast și EPSON EH-LS100 este aur olimpic. Poți zice “adio viață socială”. Stai în casă și toci Netflixul. :)

Uitați-vă și la review-ul pe care l-am făcut pe vlog:

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu