Închide

Ce vrei să cauți?

Despre reviralizarea știrilor vechi

Un articol despre faptul că Preafericitul Daniel și-a făcut mărire de salariu de la bugetul de stat recirculă de vreo două zile pe Facebook ca aerul într-un automobil care trece pe lângă Glina. Articolul respectiv are o vechime de aproape un an, dar mai toți cei care l-au share-uit au ignorat data, fiind hipnotizați de titlu.

Revoltă maximă, asezonată de înjurături printre taste, totul în bula noastră conectată la Wikipedia, în timp ce sigur-sigur pe undeva prin țară există minim o coadă de câteva sute de persoane care își umezesc buzele “on hold” cu gândul la momentul în care vor pupa cu pathos niște moaște făcătoare de minuni.

Ce vreau să subliniez cu articolul de față este că înțeleg perfect revolta utilizatorului educat de Internet față de opulența BOR-ului, dar nu înțeleg de ce nu este atent la detalii precum data care dă vechimea unei știri.

Ăsta cred că este și unul dintre marile riscuri pe care și le asumă un individ care își ia doza zilnică de știri doar din News Feed. Există posibilitatea să aibă parte de niște informații fie false/alterate, fie de unele expirate.

Cu alte cuvinte, pentru o informare corectă verificați numele site-ului (să fie de încredere) și data articolului (să știți ce consumați). Altfel faptul că statul român aruncă în BOR cu teancuri de bani ar trebui să fie printre ultimele voastre griji.

money

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Și eu mi-am furat-o, dar nu înseamnă că informația nu este încă actuală. Doar „actualizarea” salariului nu mai este de actualitate, înseamnă că-i vechi de-un an deja. :)) Așa că… revoltă și mai mare.

Adaugă comentariu