Închide

Ce vrei să cauți?

Scurt-review: Apple Watch

După cum probabil ați văzut în vlog, de Crăciun mi-am făcut un cadou care mi-a scos Vector Watch-ul la pensie. De fapt, în vlog era vorba despre cum i-am luat Ioneascăi un Apple Watch, dar realitatea crudă e că i-am luat și ei unul ca să nu poată să îmi dea cu ceva în cap că am dat 1600 de lei pe un smartwatch.

Exact, am dat 3200 de lei ca să îmi iau un Apple Watch. :))

Așadar, cum mi se pare iJucăria? Absolut bestială. Nu regret o secundă că mi-am cumpărat-o. Hai să vă zic și de ce.

Design

Apple Watch este un gadget și arată a unul, dar este atât de bine finisat încât aduce la mâna ta și un strop din eleganța unui ceas. Nu prea merge purtat la costum, ăsta este și motivul pentru care nu am vândut Vector Watch-ul, dar când vine vorba de îmbrăcăminte sport sau smart casual, se încadrează perfect în peisaj.

Eu am fost ușor obsedat de combinația de auriu cu negru. Așa că mi l-am luat pe cel cu carcasa din aluminiu gold, de 42mm și curea Midnight Blue, pe care am schimbat-o cu cea neagră de la ceasul Ioneascăi. Rezultatul este superb.

Ceasul are doar două butoane, un buton clasic și rotița denumită “Digital Crown”, care este extrem de utilă când scrollezi prin mailuri și mesaje. Ambele sunt foarte-foarte bine integrate în carcasă. Curelele ceasului au prindere magnetică și sunt foarte ușor de înlocuit.

Utilitate

În momentul în care l-ai setat să primești doar notificările importante, ceasul devine un salvator al bateriei telefonului și ajutor în lupta cu dependența de rețelele sociale. Vezi notificările pe ecran și nu mai deschizi telefonul să te rătăcești în News Feed.

Răspunzi instant la mesaje (SMS, iMessage, Messenger, WhatsApp), fie prin mesajele predefinite, fie cu ajutorul opțiunii “Dictation”, care surprinzător înțelege foarte bine româna. Singura chesti dubioasă fiind atunci când vrei să pui semnul exclamării și trebuie să zici “semn de exclamare”. :)

Dacă inițial găseam util Vector Watch-ul, trebuie să recunosc că Apple Watch rupe total la capitolul utilitate. Nici nu mai zic de faptul că de pe Apple Watch poți vorbi “la telefon”. Ah.. și, evident, o ai pe Siri, care sună pe cine vrei și îți pune ce muzică vrea sufletul tău.

Aplicații

Aici Apple Watch-ul își arată adevăratul potențial. Ai aplicații pentru Mail (aur curat), Deezer, Music, Calendar, Shazam, îți poți controla chiar și Chromecast-ul cu ceasul.

Eu unul sunt foarte încântat de aplicațiile de știri ale BBC și CNN, care îți trimit “la un uitat la ceas distanță” cele mai importante știri internaționale ale zilei. Dacă ai aplicații autohtone de știri, vei primi notificări și de la ele.

Plusuri

Majoritatea plusurilor sunt minusurile pe care le-am găsit la Vector Watch. :)) Adică, Apple Watch-ul are aplicațiile de care aveam nevoie și se sincronizează perfect cu iPhone-ul compensând aplicațiile pe care nu le are. Când primesc comentarii pe YouTube, ceasul face mirroring cu iPhone-ul și văd comentariul și chiar și thumbnail-ul clipului la care am primit comentariul.

Ecranul nu se zgârie ușor și nu se văd amprentele pe el. Apple vinde curele separat, găsești o groază și non-brand și toate se montează super ușor.

Fiind rudă de gradul I cu iPhone-ul, se sincronizează perfect cu el și nu am pățit până acum să se deconecteze de capul lui.

Minusuri

O să pară că sunt plătit de Apple să scriu asta, dar nu prea i-am găsit minusuri. Faptul că trebuie să îl încarc în fiecare seară (cu toate că ajung cu 50% baterie acasă) nu mă încurcă cu nimic. Oricum îmi lăsam telefonul pe birou la încărcat, nu mi-e greu să arunc și ceasul pe dock station-ul lui de încărcat.

Ar fi poate un minus faptul că atunci când răspund de pe ceas, având căștile în urechi, nu îmi răspunde automat în căști și mă pune pe speakerul ceasului. Mai mult ca sigur asta e o chestie din setări pe care nu am descoperit-o eu.

În rest, ceasul nu este rezistent la apă, dar Series 2 este. Deci nu e vina Apple că sunt #sărac și mi-am luat prima generație. :)) Când zic apă, mă refer la scufundat în apă. Nu are vreo problemă la ploaie sau la stropii de la apa de la chiuvetă.

Concluzie

Apple Watch este smartwatch-ul de care aveam nevoie în viața mea. Nu mi-a făcut vreo problemă în aproape două luni de utilizare zilnică. Singura lui bubă ar fi că nu dă atât de bine la costum precum Vector Watch-ul, dar la capitolul utilitate este cu multe clase peste Vector, chiar dacă nu-l ține bateria mai mult de două zile. Nu te afectează asta decât dacă petreci trei zile încontinuu și nu treci deloc pe acasă. :)

Un pont

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci după ce ți-l iei și-l pui la treabă este să îl optimizezi la capitolul notificări și “background refresh”. :)

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu