Închide

Ce vrei să cauți?

Semaforul de tip mazăre…

Ieri am trecut prin Constanţa în calitate de şofer şi m-am lovit (la figurat) de semaforul de tip mazăre. Acest semafor este prezent în aproape toate intersecţiile şi arată ca unul normal. Dar are proasta obişnuinţă de a-ţi arăta culoarea roşie timp de 60 de secunde în cel mai fericit caz şi 90 în cel mai puţin fericit caz, culoarea galbenă vreo 5 secunde iar cea verde doar 30 de secunde.

Drept urmare:

În viaţa mea nu am văzut atât de mulţi şoferi care să treacă pe roşu. Ce forţatul culorii galbene nene, direct pe roşu! Am senzaţia că de asta toată lumea pleacă mai greu de la semafor, pentru că ştie că trebuie să vină un întârziat grăbit pe roşu de undeva.

Adevărul e undeva la mijloc, tocmai de asta îi înţeleg şi pe cei care se ocupă cu semaforizarea pentru că au reuşit prin această strategie să nu aglomereze bulevardele având la semafor maxim cinci şase maşini. Îi înţeleg într-o oarecare măsură şi pe şoferi că trec pe galben-roşu, pentru că 90 de secunde de stat după ce ai stat la încă cinci semafoare te distruge psihic şi ca să vă dau un exemplu ce poţi face în 90 de secunde, poţi viziona videoclipul piesei Power a lui Kanye West :). Şi îi mai înţeleg şi pe poliţişti, care nu stau la pândă în intersecţii, pentru că ar face febră musculară la mâini la câte procese-verbale ar trebui să scrie.

Update:

Am uitat să vă prezint “o fată roz şi rea” din Constanţa:

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

9 comentarii Adaugă comentariu

  1. galben si rosu = portocaliu si daca treci pe portocaliu, cine, ce sa zica? :))

  2. Constanta, vara, Mamaia…le gasesti pe toate, ce vrei? :))
    Cat despre semafoare…sa vezi cum e ca pieton cand astepti 90 de secunde sa treaca masini din diferite sensuri si tu ai la dispozitie doar 15 secunde sa traversezi o ditamai strada :-L mai ales ca ultimele 4-5 secunde, unii soferi deja o forteaza…

  3. wats up man hows it going

  4. Salut, dorim sa-ti facem o propunere comerciala. Daca esti interesat trimite un e-mail la office@falvorotarybids.ro

  5. Ce roz oribil!!!

Adaugă comentariu