Acum câteva săptămâni Mercedes-Benz mi-a dat add într-o experiență în cadrul căreia am avut ocazia să mă plimb cu noua sa generație de SUV-uri. Mai exact cu GLC-ul și GLE-ul Coupe. În urma plimbării am postat un clip în care am lipit cu scotch mai multe filmulețe pe care le-am făcut în cele două zile de plimbare prin zona Cheile Grădiștei-Bran.

O plimbare montană cu SUV-urile Mercedes-BenzCam așa au fost (pe scurt) cele două zile petrecute alături de cea mai nouă generație de SUV-uri Mercedes-Benz. Păcat că nu am avut cum să filmez bucățile mișto offroad pe care am condus, dar îmi iau cât de curând un GoPro-ceva care să filmeze cât sunt la volan. :)#MercedesBenz #cuceritoriiSUV

Posted by Mariciu.ro on Sunday, 27 September 2015

 

.

Articolul de față este un fel de dosar în care pun cap la cap clipul, pozele făcute în cele două zile și în care mă străduiesc să vă descriu cât mai bine ce am experimentat alături de caravana Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz-G

Miercuri la ora două, într-o sală a Casei Vlăsia, un batalion de jurnaliști auto și trei bloggeri (eu, Radu și Alex) se înscriau oficial, cu CNP-uri și semnături, la plimbarea cu SUV-urile Mercedes-Benz.

Cu toții am fost împărțiți în patru echipe de câte șase indivizi, care aveau la dispoziție câte un GLC, GLE și GLE Coupe. Fiind câte doi în mașină trebuia să schimbăm din când în când mașinile, ca să apucăm să le testăm pe toate.

Mercedes-Benz-at-Cheile-Gradistei

Din motive obiective,  am avut ocazia să conduc doar GLC-ul și GLE-ul Coupe, despre care o să scriu mai jos cât mai pe scurt și la obiect:

Mercedes-Benz GLC

Prețul modelului testat: 62.285 euro (fără TVA)

Descrierea modelului testat: Capacitate cilintrică – 2143 centimetri cubi, 170 cai putere, viteză maximă 210 km/h, cutie automată, diesel, consum mixt între 5 și 5,5 litri, accelerație 0-100 km/h în 8 secunde.

GLC este clasa care înlocuiește GLK-ul, fiind o clasă între GLA și GLE.

Interiorul este impecabil la capitolul detalii, la exterior te duce cu gândul la o mașină de familie care iubește picnicurile la munte. Este încăpătoare, confortabilă, puternică și nu ți-e frică să intri cu ea pe drumuri de munte.

Mercedes-Benz-GLC-fata

Mercedes-Benz-GLC-lateral

Mercedes-Benz-GLC-spate

Mercedes-Benz-GLC-interior

Mercedes-Benz GLE Coupe

Prețul modelului testat: 88.000 euro (fără TVA)

Descrierea modelului testat: motor diesel de 3 litri, 254 cai putere, transmisie integrală, cutie automată cu 9 viteze.

GLE Coupe este un model care copiază în mod asumat BMW X6, dar care păstrează stilul și eleganța Mercedes-Benz. Apariția sa a fost pe principiul “Ok, BMW a inventat o clasă nouă și rupe cu ea, hai să o facem și noi, dar să ne păstrăm identitatea”. Sunt convins că următoarele generații se vor diferenția vizual din ce în ce mai tare de BMW X6.

Este burdușit cu tehnologie, are camere video 360 de grade, iar accelerația este impresionantă. Singurul lucru care m-a speriat puțin a fost frânarea, având o asemenea putere și fiind ditămai mașina, ai senzația că se duce, dar nu se mai oprește. Desigur, sunt șanse mari să fie doar o senzație. Dacă o să am ocazia să o testez mai mult de 20 de minute, o să revin cu un articol mai lung.

Mercedes-Benz-GLE-Coupe-fata

Mercedes-Benz-GLE-Coupe-lateral

Mercedes-Benz-GLE-Coupe-spate

Restul experienței Mercedes-Benz:

După cum ne-a spus și unul dintre organizatori, experiența la care am luat parte a avut rolul de a ne împrieteni cu noua generație de SUV-uri Mercedes-Benz. În perioada ce urmează, veți vedea în presa auto și poate și pe bloguri test-drive-uri individuale pe fiecare model.

Cei de la Mercedes-Benz au reușit cu cele două zile de plimbare în zona Cheile Grădiștei să ne ofere un teaser atât pe asfalt cât și offroad a ceea ce înseamnă această nouă generație. Dacă mă întrebați pe mine, eu din toată acțiunea am rămas în minte cu senzația fină de rulaj pe care o ai chiar și atunci când alergi în offroad. Asta desigur, pe lângă clasicile caracteristici care gravitează în jurul puterii și confortului.

Mercedes-Benz-la-aer-curat

nu-te-ascunde-in-tufis

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.