Închide

Ce vrei să cauți?

O părere despre The Great Gatsby (2013)

Încep acest articol prin a vă recomanda să vedeți cu ochii voștri The Great Gatsby, să evitați să vi-l proiectați în minte doar cu ajutorul părerilor altora (inclusiv a mea). The Great Gatsby 2013 este fix cum trebuia să fie, adaptat vremurilor noastre, adaptat omului anului 2013.  Îi oferă privitorului multe informații, îl ghidează pe traseul corect al poveștii, nelăsându-l să bată câmpii. Și, mai ales, are grijă să îl creioneze în detaliu pe Jay Gatsby, nu vrea să lase vreo urmă de dubiu despre acest personaj impresionant.

Față de prima ecranizare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, cea din 1974, The Great Gatsby-ul anului 2013 are mai multă dramă, mai multă carne la vedere și, desigur, o recuzita mult mai mare, mai luxoasă, mai spectaculosă, de la coloana vertebrală a castelului “gatsbyan”, pâna la coloana sonoră, care te leagă de timpul și spațiul poveștii Marelui Gatsby, de parcă ar fi o baghetă magică fin calibrată pe timpanul uman. Asta poate și pentru că Jay-Z este unul dintre producătorii executivi ai filmului.

Ah.. încă un aspect, Leonardo DiCaprio este excelent în pielea și hainele impecabile ale lui Jay Gatsby. Nu pot să zic că e de Oscar, dar este cu siguranță cel mai bun actor care putea să poarte (în 2013) la cămașă butonii cu inițialele J.G.

De văzut! La cinema.

 

Asta este pentru cei care l-au văzut și au avut senzația că filmul are momente în care povestea este lungită aiurea: aruncați un ochi și un kilogram de răbdare pe cel din ’74. Vă garantez că o să vi se pară scurtmetraj ăsta din 2013. :)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: