Închide

Ce vrei să cauți?

The Rite (2011) – Ritualul

De la Ritualul, un film cu Anthony Hopkins şi Colin O’Donoghue, mă aşteptam la multe feţe strâmbe, voci groase şi corpuri contorsionate, totul cu urlete pe fundal.


Ce-i drept, avem parte şi de asta dar într-o doză semnificativ redusă, asta pentru că accentul se pune în special pe conflictul intern pe care îl are studentul la teologie Michael Kovak, mai exact credinţa sa în Dumnezeu şi implicit recunoaşterea existenţei diavolului.


Anthony Hopkins interpretează rolul Părintelui Lucas, cel care îl iniţiază pe tânărul viitor preot în arta exorcizării. Tânăr pe care îl va supune, “accidental” pe final de film, la un test greu, al dracului de greu.


Mi-a plăcut prestaţia maestrului Anthony Hopkins, al cărui rol mi-a adus finuţ aminte de două roluri din trecut, evident, Hannibal Lecter (în momentul în care o face “precum toţi dracii”) şi Burt Munro (în momentul în care meştereşte la motocicleta aflată în curte).


Filmul este bun, merită văzut la cinema dar parcă tot acasă e mai bine, asta pentru că ai o icoană la îndemână în caz că iese “necuratul” din ecran, evident, pus pe “deposedări” de trupuri muritoare . :)

 

Poftim şi-un trailer:

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. Abia astept sa apara filmul . E super ! :D

 2. #4 Comentariu nou

  Filmul a aparut de mai bine de o luna, este si pe torrent dvd daca vreti. Filmul este interesant realizat, inspirandu-se din fapte reale si pentru un regizor aflat la inceput de drum, pot spune ca merita aprecierea. Sir Anthony Hopkins este magistral la cei 76 ani!

 3. #6 Comentariu nou

  hai k a fost dragut filmul,dar cum ai spus si tu ma asteptam la mai multa actiune..pentru cei care nu l-au vizionat inca..vedeti macar pt faptul k joaca in el Anthony Hopkins(pe care nu se stie in cate filme o sa mai avem ocazia sa-l vedem):)

 4. #8 Comentariu nou

  Nu Ioana sper sa-l vad pe nea Anthony inca vreo 15 ani de acum jucand :D Acum o sa apara in Thor :)

 5. #10 Comentariu nou

  Offf, bine ca l-am vazut acasa!!:))

Adaugă comentariu