Închide

Ce vrei să cauți?

A cincea zi cu autorulota, al cincilea articol scris de Ioneasca

Articol scris de Ioneasca:

#AventuraIonesciană #CuAutorulota continuă și am ajuns la ziua cinci care a început la Vatra Dornei. Dimineața ne-am început-o destul de târziu, cu un mic dejun în aer liber și ca să putem sta liniștiți am hotărât să rezolvăm vlogul zilei ca să putem avea liber restul zilei.

Am plecat din Vatra Dornei în jur de ora 13:00 către lacul Bicaz acompaniați o mare parte din drum de râul Bistrița. Un lucru foarte tare erau podețele din lemn peste râu, unde nu am rezistat să nu mă opresc și să îmi fac o poză. Sincer eu nu aveam curajul să trec pe pod, părea foarte șubred și îi lipseau pe alocuri bucăți întregi de scândură, însă el era perfect funcțional și oamenii îl foloseau.

Peisajele în zona asta sunt absolut fermecătoare, toate căsuțele sunt micuțe și cochete parcă ar fi plantate pe un pat verde. Abundența de vegetație se simțea și în atmosferă, mi se părea că aerul de acolo este mult mai ușor de respirat și pentru prima oară am înțeles cu adevărat expresia “aer curat de munte”.

Pentru că ne place să fim spontani și obișnuim să luăm decizii rapid, am hotărât să schimbăm un pic planul inițial de a rămâne la Bacău peste noapte și să mergem direct la Galați. Practic am sacrificat o zi pentru a prinde o zi full la Murighiol. La un moment dat în drum spre Bacău am oprit să facem un grătar ca să ne mai bucurăm de peisaje, dar pentru că natura se pregătea de o ploaie… am renunțat.

Lihniți de foame ne-am adus aminte de una din recomandările primite pe Facebook și am oprit la Berăria Valhalla din Bacău, unde ne-am comandat o porție de coaste și o portie de papanași. Mâncarea a fost super bună, iar porțiile uriașe. Faza amuzantă a fost că ne-au adus desertul înainte de felul principal și evident că nu ne-am putut abține să gustăm din el ?. Nu avem poze cu mâncarea (eram morți de foame :)) dar aveți câteva cadre cu ea în vlogul zilei.

De la Bacău am plecat spre Galați și pentru că Waze-ul ne zicea că ajungem la 2 noaptea ne-am pus pe căutat camping. Să vezi și să nu crezi, dar nu există camping în Galați ?, așa că am hotărât că vom dormi câteva ore în “natură” (adică neconectați la curent), mai exact în parcarea bacului din Galați, iar la șase să trecem pe malul celălalt al Dunării.

Și pentru că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, ajunși la bac, vin spre noi niște oameni care ne făceau semne agitate. Noi ne gândeam că cine știe ce s-a întâmplat sau am făcut. Când ajung la noi ne întreabă dacă vrem să trecem cu bacul pentru că tocmai se pregătea o cursă specială cu două ambulanțe. Am zis da fără să stăm pe gânduri și ne-am urcat pe bac, întrebându-ne dacă mai tragem de noi încă două ore până la Murighiol.

Ajunși pe celălalt mal ne-am dat seama că e păcat să pierdem frumusețe de peisaje conducând noaptea, în plus Marian era foarte obosit, așa că am rămas să dormim în “natură” în parcare ?.

Vlogul zilei:

#AventuriIonesciene #CuRulota este un proiect pus în mișcare de Haff.ro și de Petrom

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunteti minunaaaaati ! Va urmaresc mereu! In acest weekend merg la Bucuresti iar lucrul pe care il fac de cateva zile este sa vizionez din nou clipurile voastre de pe youtube pentru a imi aduce aminte de localuri si locurile frumoase pe care ni le-ati prezentat :)))) ! Calatorie placuta in continuareeee!

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: