M-am uitat acum câteva seri la Django Unchained, cel mai proaspăt film al lui Tarantino (care își face și el prezența în film… fiind exploziv la un moment dat) și mi-a rămas în minte o fază în care un personaj destul de smart (interpretat de Christoph Walz) îi spune unui personaj care avea (1) o pasiune pentru “Cei trei mușchetari” și (2) o pepinieră “mississippiană” de sclavi crescuți pentru lupte (personaj interpretat de Leonardo DiCaprio) că Alexandre Dumas era negru.

 

Un bitch slap cavaleresc, dacă e să luăm în considerare faptul că peste câteva secvențe îi vâră și un glonț în inimă (spoiler alert!).

.

Evident, nici eu nu știam că Alexandre Dumas avea rădăcini africane și am căutat pe Wikipedia, care mi-a adus la cunoștință că:

 

Born and raised in poverty, as his father died when he was four, Dumas faced discrimination because of his ethnic African ancestry, although he was three-quarters French. Through his father, who was born in Saint-Domingue, he was the grandson of a French nobleman and a black slave. His mother was French. As a young man, Dumas’ aristocratic rank helped him acquire work with Louis-Philippe, Duke of Orléans.

sursă

.

Deci, din ce spun oamenii ăștia aici, Alexandre Dumas era un sfert negru și trei sferturi alb. Dar, cel mai probabil, acel sfert nu se regăsea la nivelul pielii ci doar pe hârtia pe care îi era desenat arborele genealogic. Un caz asemănător este și cel al lui Abraham Lincoln despre care se spune că “era pe jumătate negru”.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Ruleaza la cinema, a venit in Ro? Sau … pe sub mana? ;)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.