Închide

Ce vrei să cauți?

Lecţia pe care Biserica Cipriotă o dă Lumii

Biserica Ortodoxa din CipruHrisostom, Arhiepiscopul de Cipru, a declarat că pune la dispoziţia ţării toată bogăţia bisericii:

„Întreaga bogăţie a bisericii este la dispoziţia ţării, pentru a sprijini poporul din Cipru, astfel încât sistemul bancar să nu intre în colaps, dar şi pentru ca noi să putem sta pe propriile picioare şi nu la mila străinilor”

sursa: Digi24

Ce e important pentru Biserica Ortodoxă Cipriotă? Poporul cipriot! Să nu ajungă la mâna altora, să nu îşi piardă deminitatea.

Ce e important pentru Biserica Ortodoxă Română? Averea. Catedrala Neamului. De Dumnezeu şi de omenie se mai vorbeşte doar în timpul slujbelor.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  se poate compara cipru cu romania!?!??!?!!

  cipru e paradis fiscal, toate institutiile sunt pline de bani , nu e corecta comparatia cu romania.

  • #2 Comentariu nou

   Stai puţin, am înţeles, Biserica lor are mai mulţi bani decât a noastră. Dar îşi pune TOATĂ BOGĂŢIA la dispoziţia ţării.

   Ai noştri bagă mâna în borcanul miere de îşi mânjesc toată sutana, fără să dea măcar un ciolan cu fasole cerşetorilor care le dorm pe trepte.

 2. doamne ajuta la cat mai multe catedrale, sa aiba romanul unde se ruga…nici nu mai trebuie sa munceasca, oricum iesim din criza cu inca o catedrala.

 3. #4 Comentariu nou

  Poate nu inteleg oamenii: Planul este pt salvarea bancilor? de la ce? de la faliment? pt ca si-au plasat filiale la fiecare 100metri? asta au facut in toate tarile UE. Chiar nu vede nimeni ingineria financiara? sau convine baietilor destepti in timp ce prostii suporta oalele sparte? te imrpumuti sa salvezi bancile lacome in timp ce poporul tau este sclavul lor?
  hai sa fim seriosi…banii exista si inca destul de multi, dar sunt blocati in paradise fiscale precu, Cipru…daca Cipru accepta planul UE inseamna ca se duce de rapa, nu-si vor mai scunde milionarii banii acolo !
  Dar sa nu acuzam Germania, pana acum, cam toate tarile se imprumuta de la Germania, pe carca acestei tari se maresc aparate;e de stat..si Romania re un aparat de stat similar cu al Americii dar cu locuitori diferit, pai de unde bani sa sutii toate putorile astea? plus ca somajul este in crestere iar cei care platesc taxe sunt putini; guvernele se imprumuta de la FMI unde cel mai mare cotizator este Germania, iar Germania cere tarilor un pic de bun simt si responsabilitate.
  La fel si Romania s-a imprumutat sa ajute bancile, dar mai putin prostime care mereu este taxata…asa ca atata timp cat prostia exista si se inmulteste sistemul va avea oi de jumulit.
  Sa te imprumuti ca sa ajuti bancile ! Doamne ce prostie accceptata de oi; dar faptul ca bancile au dat credite cu dobanzi uriase nu se vaieta nimeni, pe cetateni cine i-a ajutat ?

 4. #5 Comentariu nou

  ar fi interesant sa se intample si la noi asa ceva, sa-si puna biserica averea sa ajute niste cauze.
  bine, acum e momentul in care apare unul si-mi zice ferm din spatele monitorului ca NICIODATA. poate ca niciodata, dar eu sper..

Adaugă comentariu