Închide

Ce vrei să cauți?

Biznis de sfârşit de an

În spatele unui bloc din cartierul Colentina opreşte un SUV alb. Din el coboară doi băieţi îmbrăcaţi la fel, probabil vorbiţi, în trening Adidas Clasic.

 

Parcă de nicăieri, în spatele SUV-ului apar vreo zece tipi cu câteva sacoşe de rafie la purtător. Instant îmi trece prin minte ideea cum că asist la o tranzacţie de droguri sau de haine din Austria. Pe măsură ce mă apropii tot mai mult, cu paşi greoi, de zona zero a tranzacţiei parcă încep să desluşesc ce au băieţii posesori de trening Adidas Clasic în portbagaj: petarde chinezeşti, frate!

 

Zeci de mini-baxuri cu petarde dornice de a face poc părăsesc maşina cu destinaţia asflat stradal (via sacoşa de rafie) După un drum lung pe vapor, după ce s-au strecurat precum James Bond prin vamă, după ce au scăpat de raziile poliţiei precum un interlop de mare calibru, au ajuns în spatele unui bloc din Colentina, extrem de aproape de momentul lor de glorie: poc-ul care sfidează legea!

 

Tot respectul pentru oamenii de biznis care nu au lăsat străzile să ducă lipsă de poc-urile de sfârşit de an sau spitalele fără copii cu arsuri minore!

 

sursă foto

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Aiurea totuşi. În Germania petardele şi rachetele sunt legale şi se vând la orice colţ. Numai că acolo oamenii nu-s retardaţi cât să-şi scoate unii altora ochii.

    • #2 Comentariu nou

      @Chaika, sunt convins că petardele comercializate acolo respectă multe măsuri de siguranţă. Astea de la noi îţi pocnesc în mână. :D

  2. #3 Comentariu nou

    Nu numai in germania. In mai toata europa se vand legal. Daca ai folosit vreo petarda chinezeasca, atunci sa stii ca esti un mare ipocrit. Daca legea e proasta nu tre sa fii si tu prost..

Adaugă comentariu