Închide

Ce vrei să cauți?

Cum mi-am prelungit copilăria

Cred că nu mai e un secret deja că, în ciuda celor aproape 38 de ani pe care îi am în acte, am rămas un copil în interiorul meu. Asta poate pentru că sunt născut de Ziua Copilului, pe 1 iunie. Sau poate pentru că simt că, din cauza neajunsurilor, nu m-am bucurat suficient de copilărie. Așa că am decis ca meciul de fotbal al copilăriei mele să aibă prelungiri, cel puțin 100 de ani de prelungiri.

Iar copilăria asta prelungită se manifesta până de curând doar prin cumpărat gadgeturi care erau tot un fel de jucării, dar care aveau și o utilitate în viața de adult: Tesla, iPhone-ul, Apple Watch-ul, MacBook-ul, dronele, camerele, tabletele, toate jucăriile… astea-l hrăneau și entuziasmau pe “Marian copilul”, dar îl ajutau și pe “Marian adultul” în activitățile zilnice.

Cumva așa copilul rămânea “under the radar” și nu se uita soția ciudat la mine văzându-mă că mă jucam cu mașinuțele prin casă.

Vorbesc la trecut vizavi de asta cumva pentru că de ceva timp, “Marian copilul” a găsit pretextul perfect de a ieși la iveală. Mai exact apariția lui Noel și faptul că puștiul a ajuns acum la vârsta la care una dintre propozițiile sale preferate este “Tati, hai jucăm!”, adică “Tati, hai să ne jucăm!”.

Și, uite așa, “Marian copilul” se poate juca acum în voie pe covoraș cu cele 10 mașinuțe Duster de Poliție, Jandarmerie și Pompierii SMURD, fără ca soția să ridice din sprâncene. Asta pentru că alături de mine este acoperirea mea perfectă: Noel.

Scriam acum ceva timp pe blog că abia aștept să mai crească Noel, să intrăm serios în “Universul LEGO”. Momentan suntem la Duplo. Probabil la anul pe vremea asta vom accesa cu încredere LEGO-ul clasic, spre disperarea soției, când va vedea câți bani o să toc pe asta.

Și probabil, după câțiva ani de jucat în “Liga LEGO clasic”, îmi voi face curaj să abordez și liga LEGO technic. Asta pentru că, sincer să fiu, mereu m-am simțit intimidat de complexitatea proiectelor și de timpul necesar pe care trebuie să îl aloci ca să construiești ceva din universul respectiv.

Însă, până atunci, o luăm pas cu pas. Avem multe jocuri de jucat și multă copilărie de experimentat.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. WARNING: Acesta nu este cel mai inteligent comentariu pe un blog

    Dude, ce seamana micutul Noel cu micutul Marciu 🥹 M-a frapat poza

    Acum revenim la ce ai scris… : Dpmdv, asta e cea mai naturala trecere, iti iei ce “jucarii” iti doresti, iar apoi ii iei ce jucarii isi doreste astfel incat sa copilariti impreuna 😀

Adaugă comentariu