Închide

Ce vrei să cauți?

De ce vizualizările videoclipurilor de pe Youtube se blochează uneori la 301?

Cred sunt o grămadă de utilizatori YouTube care se întreabă de ce contorul de vizualizări al videoclipurilor se blochează la 301, fix în momentul în care clipurile sunt pe val, urmând ca peste câteva ore să apară un număr mare de vizualizări, asta pentru că vizualizările sunt, de fapt, contorizate, dar nu sunt afișate.

 

Dacă până acum credeam că toată treaba este, de fapt, un rateu dat de respectivul site, am dat astăzi peste video-ul ăsta în care Ted Hamilton, product manager – la YouTube – pe parte de analytics, ne lămurește care-i faza cu respectivul blocaj la 301 vizualizări.

 

 

 

Dacă v-a fost lene să vă uitați la cele zece minute ale filmulețului, vă zic eu pe scurt care e faza:

 

De ce au blocat afișarea vizualizărilor?

 

Au făcut acest lucru pentru evitarea afișării unor vizualizări false. Pe principiul cumpărării de like-uri sau de urmăritori pe twitter, mulți creatori de conținut video sunt tentați să cumpere vizualizări pentru da falsa impresie că au făcut ceva buzz cu videoclipul lor. Iar YouTube încearcă să evite acest tip de fraudă prin analizarea atentă a vizualizărilor unui videoclip pe o durata a o jumătate de zi, uneori chiar o zi.

 

 

De ce 301?

 

Pentru că este un număr care face diferența între un videoclip care nu va strânge cine știe ce vizualizări, unul mai mult destinat cercului de prieteni și unul cu potențial de viralizare, destinat unor mii bune de utilizatori (este aproximativ ca placa aia pe care o bagă cei de la Facebook, cum că un om poate avea, cu adevărat, doar 500 de prieteni, dar ei permt, totuși, adăugarea a 5000).

 

 

De ce anumite filmulețe se blochează la 302 vizualizări?

 

Pentru că funcția care blochează afișajul vizualizărilor este setată să blocheze afișajul imediat cum videoclipul trece de 300 de vizualizări iar uneori se întâmplă ca filmulețul să fie vizualizat fix în același moment de doi, trei, patru utilizatori iar sistemul înregistrează toate cele două, trei, patru intrări în același timp și le adună la cele 300.

 

 

Cam asta am înțeles eu din explicațiile lui Ted Hamilton. Dacă nu am reușit să vă lămuresc, încercați să aveți răbdare și să vă uitați cu ochii voștri la filmulețul cu pricina. :)

 

 

Dacă vrei să fii la curent cu articolele care-mi ies din mână, apasă aici.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

8 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Porblema este ca unii dintr-o anume retea abuzeaza, pacaleste youtubul, ma gandesc ca acele vizualizari sunt verificare acum.

  2. E prima data cand aud de asa ceva…chiar nu stiam ca exista…

  3. #6 Comentariu nou

    si dak am vizualizari false ce se intampla?

  4. vreausa stiu

Adaugă comentariu