Închide

Ce vrei să cauți?

Despre “Delta” din București

Probabil ați auzit despre (sau văzut) reportajul celor de la știrile ProTv cu delta din groapa Văcărești. Trebuie să știți că în primă fază a fost reportajul lui Cristian Lascu din revista National Geographic, reportaj intitulat ”Delta dintre blocuri”. Din câte am înțeles, și pe Digi24 va fi difuzat, astă seară (update) duminică seară de la 18:30, un reportaj pe același subiect.


 

Dacă în primă fază am fost teribil de enervat că o asemenea descoperire a fost dată cu atâta lejeritate publicului larg, riscând ca tot bucureșteanul, curios sau nemâncat, să se ducă acolo și să facă ravagii, după ce am stat puțin și analizat situația, am realizat că tot răul este spre bine. Cu niște bucureșteni informați despre “mina de aur verde” ce o avem pe fosta groapă Văcărești, se poate câștiga lupta cu veșnic înfometații rechini imobiliari și crearea unei rezervații naturale în acel loc.

 

Din păcate, după buzz-ul creat, ar trebui să ne așteptăm să se trezească multe interese asupra respectivei zone, fie că vorbim despre doi băieți care se vor duce să își ia material pentru “rață pe pătură de varză”, fie că vorbim de niște domni care stau comozi într-un fotoliu de piele, cu un pahar de whisky bătrân în mână, dând telefoane de zeci de milioane de euro.

 

Mi-ar plăcea să văd organizații de tipul “Mai Mult Verde” care să iasă în față zilele astea și să împingă puțin situația spre zona în care Bucureștiul se va putea mândri cu faptul că are o rezervație naturală în dotare.

 

În caz că nu l-ați văzut, uitați reportajul celor de la ProTv:

 

 

Dacă vrei să fii la curent cu articolele care-mi ies din minte și mână, apasă aici.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Cam asta sustin si eu. Sper ca cineva sa o poata proteja de romani:)

  2. Parca vad ca or sa apara vile si in zona asta si o sa strice tot ecosistemul care s-a creeat! Super frumos.. Sunt vulpi dihori si multe pasari rare.. frumos! Paradisul Verde.. nou cartier care s-ar putea face!

  3. Din pacate, Romania incet, incet, se incimenteaza…zeci de supermaketuri…cladiri inalte, zmoala peste tot…urat.

Adaugă comentariu