Închide

Ce vrei să cauți?

Două obiecte speciale (pentru Săshica)

În urmă cu vreo două săptămâni am strâns câteva sticle goale de prin casă, la invitația PepsiCo, și le-am trimis unor indivizi care mi-au zis că le vor recicla într-un mod creativ și le vor transforma într-un obiect inedit.

Astăzi am primit pachetul cu obiectul care s-a dovedit a fi, de fapt, un pachet cu două obiecte:

– Un bol pentru Săshica
– O cutiuță în care să ținem mâncarea Săshicii

Mai AWWW de atât nici că se putea. :)

Așa arătau sticlele înainte să le trimit:

Și așa arătă cele două obiecte pe care le-am primit:

Cred că am stat mai bine de 10 minute să studiez obiectele să văd unde se regăsesc în ele ce am trimis eu în primă fază. Mă rog, mai mult la bol, că la „cutiuță” era destul de evident totul. :)

Mi se pare fascinant cum unii oameni abordează cu creativitate un domeniu atât de complex și tânăr, cum este reciclarea.

Se vorbește de ceva timp de reciclare și de importanța ei. Au apărut pe străzi coșuri de gunoi și pubele pentru colectarea selectivă, apar voci puternice în rândul oamenilor și brandurilor care îndeamnă la reciclare. Din ce în ce mai mulți români realizează importanța reciclării și ce potential de a ne îmbunătății viața există aici.

În România avem un program realizat de PepsiCo împreună cu Impact Hub ce poartă numele de ReUse Hub care caută în rândul antreprenorilor inovatori soluții fezabile în domeniul reciclării. În cadrul programului au fost selectate 16 start up-uri care participă la un accelerator de 3 luni, care presupune workshop-uri intensive pentru dezvoltarea și lansarea lor.

La final, oamenii din spatele acestor 16 start up-uri își vor prezenta proiectul upgradat în fața unui juriu, care va decide ce start up va primi un premiu de 50.000 de euro din partea PepsiCo și un abonament de 6 luni la Impact Hub, care vine la pachet cu consiliere și mentorat.

Sunt curios ce idee o să câștige premiul cel mare și cum va evolua start up-ul respectiv. Cumva curiozitatea mi-a fost boost-uită și de mostra de creativitate în reciclare pe care am primit-o cu ocazia experimentului din care au rezultat cele două obiecte create de oamenii de la Foldo Studio.

Mai sunt curios și ce părere aveți voi despre reciclare și cât de mult credeți că acest fenomen va deveni parte din viața noastră zilnică în viitorul apropiat.

Eu îmi imaginez că vor apărea la un moment dat tot felul de dispozitive pe care le vom avea în apartament și care vor transforma pet-urile și sticlele în tot felul de obiecte utile, transformând un pic până și vorba lui Antoine Laurent Lavoisie din “În natură, nimic nu se pierde, totul se transformă” în “în casa omului, nimic nu se aruncă la gunoi, totul se reciclează”. :)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu