Închide

Ce vrei să cauți?

Ce mai face Taxiul cu Bomboane: “Youth Cultural Power”

Dacă m-ai pune să aleg o mână de oameni cărora să le dau banii mei în ideea să facă lucruri bune cu ei, cu siguranță în mâna aia de oameni ar fi gașca frumoasă și nebună de la Asociația Taxiul cu Bomboane.

Ăsta este și motivul pentru care încerc pe cât se poate să îi ajut și d-asta public și articolul de față, ca să vedeți ce au mai pus la cale. Asta desigur dacă nu cumva știți deja informațiile de mai jos pentru că îi urmăriți pe Facebook și Instagram.

Astăzi vă plasez strategic pe retină proiectul lor care poartă numele de “Youth Cultural Power”.

Mai exact, Asociația Taxiul cu Bomboane a organizat în perioada 16 septembrie – 20 octombrie 2019 cursuri de fotografie, care s-au finalizat cu o expoziție foto cu tema „Lumea prin ochii mei”, în cadrul proiectului „Youth Cultural Power”, proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. Beneficiarii acestui proiect au fost tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani.

La finalul proiectului, Asociația Taxiul cu Bomboane a reușit să conștientizeze participanții despre importanța implicării în evenimentele culturale ale tinerilor. Totodată, aceștia au devenit vectori de diseminare în cadrul comunității, influențând astfel alți tineri (prieteni, colegi) care să se implice activ în domeniul artelor vizuale.

Tinerii absolvenți ai cursurilor de artă fotografică, împreună cu Asociația Taxiul cu Bomboane au avut ocazia să arate rezultatele proiectului în expoziția de fotografie la care au luat parte alte persoane cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Prin aceste elemente am reușit să stimulăm și alți tineri să participe la cursurile culturale sau să urmărească modelul tinerilor absolvenți: de a promova diversitatea, de a fi creativi, de a fi responsabili și de a fi deschizători de drumuri pentru oamenii din jurul lor.

În perioada de realizare a atelierelor, tinerii au fost inițiați în arta fotografică și au obținut informații teoretice și practice pentru realizarea propriilor creații. Colegiul Tehnic Energetic din București și Colegiul Național Costache Negri din Tg. Ocna, jud. Bacău au fost partenerii acestui proiect. Implicarea activă a partenerilor a ajutat Asociația Taxiul cu Bomboane să realizeze cu succes acest proiect al „Culturii”.

Asociaţia Taxiul cu Bomboane a pornit la drum în anul 2016, continuând inițiativa taximetristului Ion Cristian Roman, care a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau o bomboană, o melodie frumoasă sau mici istorii interesante despre locuri din Capitală. Mai apoi s-a hotărât să se implice activ în comunitate, în special în educația copiilor și a tinerilor. În fiecare săptămână ajungea la spitalele Victor Gomoiu, Grigore Alexandrescu și Nicolae Robănescu cu cărţi şi jucării, însă acum are și un rol activ în educarea tinerilor. Prin programul educației non-formale de excelență pornit anul trecut, Asociația Taxiul cu Bomboane a asigurat și asigură în continuare competențe tinerilor potrivite pentru piața muncii.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu