Închide

Ce vrei să cauți?

Facebook are suficient de mulți bani cât să rămână mereu cool

Facebook a devenit atât de mare încât este aproape imposibil să ia vreodată calea irelevantului, iar lumea să nu se mai trezească și să adoarmă cu el pe globul ocular.

Zuckerberg și jucăria lui au atât de multă putere financiară încât pot să cumpere orice platformă sau aplicație care ridică puțin capul din mulțime și are o tentă de coolness. Da, Facebook ia la ochi orice “tool de fun” care apare pe Internet și este super-folosit de oameni. Dacă nu poate să îl cumpere (vezi Snapchat), o să încerce să îl reproducă în laboratoarele proprii (vezi Slingshot, care a fost un fail, dar măcar oamenii au încercat). De fapt, Snapchat cred că este singurul mare of al lui Mark Zuckerberg.

Chiar și așa, cu sau fără Snapchat, Facebook este într-o reală cursă de a fi COOL. Introduce opțiuni după opțiuni, de la “Live Video” la “Reactions”. Vrea să mănânce din plăcinta YouTube pe parte de video și este într-un război tacit cu platforma respectivă, dându-i la gioale la capitolul afișare în News Feed și contorizând vizualizările clipurilor postate direct în Facebook după doar 3 secunde, momind creatorii de conținut să trateze Facebook ca pe o platformă de video sharing. Cumva, Facebook vrea să fie rețeaua rețelelor. Să fie ca o shaorma cu de toate.

Un exemplu proaspăt de “Lumea zice că ești cool, drept urmare… vino să te cumpăr!” este MSQRD, o aplicație care te ajută să faci clipuri și poze amuzante plasându-ți pe față tot felul de măști și efecte. Prima oară m-am întâlnit genul ăsta de opțiune video pe Snapchat, undeva prin luna octombrie a anului trecut. MSQRD au apărut prin noiembrie. Nu zic că au copiat ideea de la Snapchat, poate și Snapchat a copiat-o de undeva, dar ideea e că au apărut după ce Snapchat a introdus opțiunea respectivă.

Facebook a pus mâna pe ea. Mark Zuckerberg a postat un filmuleț în care anunță că MSQRD se alătură Facebook. CEO-ul MSQRD a anunțat și el “împreunarea” printr-un articol pe site-ul aplicației. La finalul zilei, Facebook va fi cu câteva grame mai cool decât ieri, băieții de la MSQRD vor avea mult mai mulți bani în conturi, iar noi (utilizatorii) putem să ne așteptăm ca în curând să ne punem măști și efecte pe fețe în video-uri direct din aplicația de Facebook.

mark

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu