Închide

Ce vrei să cauți?

O filmare cu o Tesla Model 3 care merge singurică

Trăim niște vremuri interesante în care te urci în mașină, pui adresa unde vrei să ajungi, iar mașina te duce singurică acolo, fără ca tu să te atingi de volan sau de pedalele de accelerație și frână. Cel mai probabil, în vreo 20 de ani așa va arăta mersul cu mașina personală în toate țările civilizate, unde toate drumurile au marcaje și asfalt. :)

Dacă mă întrebați pe mine, nu sunt cel mai mare fan al unei mașini care se conduce singură, prefer să dețin controlul cu toate că un calculator îmi bate reflexul uman. O avea legătură cu percepția și obișnuința șoferului care a prins mașinile normale, iar generațiile care își vor lua permisul în viitor vor fi mai relaxate când vine vorba să lase totul pe mâna digitală a mașinilor autonome. Probabil că așa s-au simțit și oamenii obișnuiți cu căruțele atunci când a apărut automobilul lui nenea Benz.

Un lucru este însă clar, următoarea mașină a Clanului Ionescian va fi una electrică. Tesla e un pic cam departe pentru noi, asta pentru că nu există reprezentață și service în România. Și asta înseamnă că piezi ecotichetul de la stat de 10.000 de euro și încă o dată că, dacă mașina pățește ceva, trebuie să o trimiți pe platformă într-o țară în care există service (cred că Austria e cea mai apropiată), unde va sta la coadă în spatele multor mașini din țara respectivă + din țările din Europa de Est care nu au reprezentanță + service. Așa că stau cuminte cu ochii pe un BMW i3 sau poate un Polestar cinstit, care se va lansa la anu’ și care va veni în România prin Volvo.

Bun, acum că am scos și povestea cu mașina electrică din sistem, vă invit să aruncați un ochi pe Sfânta Tesla făcătoare de drumuri fără atingere de pedale și volan:

 

Abonează-te la vlogul meu aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Va veni si Tesla in Romania cat de curand, daca nu anul acesta, probabil la anul. Si din cate stiu anul acesta vom avea si primele service-uri autorizate in Romania cat si vreo 3 statii Super Charge

  2. Hai că au ajutat doamnele.

    Mai e în plan video-ul despre procesul de leasing? Cred că ar ajuta multă lume în pragul cumpărării unei Tesla.

    Pregătesc avansul acum, dar de aici mă bate treaba sincer.

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: