Închide

Ce vrei să cauți?

Va apărea un nou tip de job în România, odată cu venirea Lime în București

Ieri am văzut prima trotinetă Lime în București. Era un tip în zona Palatului Regal care testa aplicația și conectivitatea cu trotineta electrică. L-am întrebat dacă pot să fac o poză la trotinetă, a zâmbit și mi-a zis că da:

Deci e clară treaba. În maximum o lună cred că o să vedem Bucureștiul împânzit cu trotinete electrice de la Flow (aplicația românească) și Lime. Din câte am înțeles o să mai apară încă un serviciu de gen, pe lângă astea două, iar serviciile astea vor veni la pachet cu un tip nou de job pentru piața din România. Job care se va adresa tinerilor sau oricărei persoane care va vrea să își rotunjească veniturile.

Cei de la Lime îi numesc “juiceri” pe acești indivizi care sunt o componentă destul de importantă în ecuația serviciului. Pe scurt, acești “juiceri” caută prin oraș cu ajutorul aplicației trotinetele electrice rămase fără baterie și le duc la punctul de încărcare și sunt recompensați pentru fiecare trotinetă dusă la încărcat. În Lisabona am folosit pentru prima oară Lime-ul și chiar mă întrebam ce se întâmplă cu trotinetele electrice rămase fără baterie.

Ei bine, răspunsul mi-a venit după m-am prins de ce vedeam tot felul de puști, aceiași puști, prin toate colțurile orașului pe trotinete. Uneori pe două trotinete în același timp. :)) Pe lângă asta am mai văzut o scenă amuzantă într-o seară, când un nene încărca două trotinete electrice într-o dubă plină cu trotinete electrice. Ori le fura și le pregătea pentru vreun OLX, ori omul era un “pro-juicer“.

Referitor la partea financiară, în Lisabona aplicația te momea să te apuci de “juicerit“ cu promisiunea că poți face până la 150 de euro pe zi. Cred că sunt mai mulți bani decât face un șofer de Uber în București. :))

Așa că așteptați-vă să vedeți un nou job pe piața românească, asta dacă nu își strâng toți trotinetele și pleacă în maximum 3 luni, după ce le va dispărea jumătate de flotă sau se va urca duamna Firea cu amenzi pe ei.

Ce-i drept, este chiar inadmisibil ca jumătate de oraș să stea bară la bară, într-un trafic de tip “mannequin challenge”, iar niște indivizi pe trotinete electrice chiar să se poată mișca într-un oraș paralizat. :)

P.S. 1 Știu că pare că am luat-o razna cu articole și poze despre serviciile astea de trotinete sharing, dar să știți că nu sunt plătit sau ceva. Pur și simplu sunt entuziasmat că am avut dreptate acum câteva luni când am scris că vor apărea astfel de servicii și în România. :)) Pwp!

P.S. 2 Gata, mă las de “bad influencing” și mă apuc de “juicereală”! :))

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. “Lasă boss, sa văz io o trotineta d’asta electrica pă stradă, că dupe aia n’o s’o mai vază dăcât pă olex, la vânzare. “

  2. In sfarsit apare o alternativa mult mai buna a lui ApeRider. Asta va fi precum Taxi Pelicanu vs Uber. Cine e satul de aroganta lui Botescu se va orienta spre Lime.

  3. Tot ce contine cuvantul LIME ma unge pe suflet. Daca citesti LIME de la dreapta la stanga te prinzi si de ce :D

  4. #4 Comentariu nou

    juicer = pfa? sau exista alta forma de colaborare? Cum platesc impozite pentru veniturile facute din incarcarea trotinetelor?

Adaugă comentariu