Închide

Ce vrei să cauți?

5 motive pentru care Google Car nu va prinde niciodată în România

Când am văzut filmulețul cu mașina Google, care n-are nevoie de volan, pedale și șofer ca să te ducă la destinație, primul gând pe care l-am avut imediat după sentimentul de uimire și de “frate, asta-i ca-n desenele animate SF!” a fost acela că în România nu va prinde niciodată așa ceva. Motivele sună cam așa:

1. Românul are celebra vorbă “Omul face mașina, nu mașina pe om”, care în traducere liberă sună cam așa: Degeaba ai BMW, dacă îl conduci ca pe Logan. Șoferul trebuie să fie parte activă din mișcare. Fără el, mașina nu va încăleca niciodată ambele benzi pe drumurile naționale. Fără el, unealta asta diabolică de la Google nu va depăși niciodată coloana la semafor. Asta doar dacă nu cumva Google va face un soft special de condus pentru România.

2. Dacă toată jucăria este controlată de un calculator precis, care nu face greșeli în trafic și nu îți pune viața în pericol, ce rost mai au cruciulițele de parbriz? Fără cruciulițe de parbriz nu se poate, intervenția divină trebuie să aibă rolul ei în rulatul mașinii pe șosea, calculatoarele sunt unealta diavolului.

3.  Din moment ce omul nu mai este la controlul mașinii, românii nu mai pot avea motive să se înjure în trafic. Doar nu o să auzim texte de genul “Băăă, să-ți iau softul în procesor! Fă-ți update că mergi ca un MS-DOS!” sau “Mișcă, bă! Ți-ai dat shut down la semafor?”. Fără înjurături nu se poate.

4. Cu gropile ce facem? Google ar trebui să creeze o mașină cu niște senzori speciali pentru gropile și drumurile de rahat din țărișoara noastră iubită. Costurile unui Google Car pentru România vor fi mult mai mari decât pentru un Google Car destinat drumurilor din Germania. Aici s-ar putea să strâmbe din nas băieții celei mai valoroase companii din lume.

5. O mașină care se conduce singură le va îngrădi românilor dreptul câștigat la revoluție de a conduce beți la volan sau de a conduce la câteva luni după ce au avut un accident la schi, care le-a afectat grav creierașii (vezi cazul Huidu).

Bonus: Google Car-ul ne va fura bucuria sufletească de a privi o femeie cum face o parcare laterală.

google_car

sursă foto

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă comentariu