Mă chinui să încep articolul de față fără să fac uz de un clișeu d-ăla tipic de internet despre cât de mult iubesc să călătoresc. Adică, pe bune, cine nu iubește să călătorească? Este una dintre cele mai eliberatoare trăiri pe care poți să le savurezi pe durata existenței tale fizice. Pe lângă asta, nu există călătorie care să nu te facă un pic mai deștept și mai experimentat într-ale vieții. D-asta zic, e teribil de greu să nu încep articolul ăsta așa:

Iubesc să călătoresc. În special alături de Ioneasca din dotarea Clanului Ionescian. Orice ieșire pe ușa casei cu câte un troler de individ la purtător este o poartă dimensională către cunoașterea de sine combinată cu cea a speciei noastre “homosapiensiene” și, desigur, cu cea a creației universale.

Știu, e posibil să pară că am luat-o pe arătură cu textul ăsta, dar cu fiecare călătorie învăț mai multe despre mine, din ce material sunt făcut psihic și fizic, cât de bine mă orientez în timp și spațiu, cât de bun e instinctul meu care poate însemna detectarea unui hoț de buzunare sau intrarea la ghici pe o străduță la capătul căreia găsesc un super-restaurant pentru localnici sau un loc de făcut o poză de o mie de like-uri.

Ăsta este și motivul pentru care eu cu Ioneasca începem fiecare an cu un pact care ne responsabilizează să călătorim în fiecare an mai mult decât în anul precedent. Pactul este valabil atât pentru călătorii în spațiul carpato-danubiano-pontic, cât și în “străinătățuri”. Sub pretextul creării de conținut fin pe vlog și Instagram, scoatem banul, umplem trolerele și ne punem pe călătorit. Până și conceptul tatuajelor mele are legătură cu călătoritul. Am decis să îmi fac câte un tatuaj mic de fiecare dată când ies din țară cu Ioneasca. Până acum am trei, și mai am de recuperat vreo patru.

Cumva călătoritul este motorul relației mele cu a mea soție, prima noastră întâlnire fiind o escapadă la Sibiu, iar următoarele întâlniri gravitând mereu în jurul călătoriilor. Fie al călătoriilor propriu-zise, fie al planurilor de călătorit, iar asta a făcut ca în acești aproape patru ani de relație cu ea să călătorim amândoi cu mult mai mult decât am călătorit în toate viețile noastre de dinainte de a fi împreună. Și plănuim să zăpăcim de tot statisticile în perioada următoare.

Iar asta este cât se poate de frumos, dar te și provoacă să te autodepășești an de an într-ale escapadelor. Anul ăsta am călătorit în afara țării de patru ori și mai avem o destinație pe listă până la finalul anului. Chiar râdem amândoi când vine vorba de apariția copilului la un moment dat în viețile noastre și zicem că o să îl obișnuim de mic cu călătoritul, să i se pară la fel de normală o călătorie cu avionul sau mașina de câteva ore ca un drum de aprovizionare casnică până la hypermarket.

Așa că asta-i treaba cu noi și pasiunea obsesia noastră pentru fugit în lume. Ea ne dă ora exactă în relație, amplificând cu succes ceea ce simțim unul pentru celălalt.

În caz că te-ai regăsit în textul de mai sus, indiferent dacă mai mult sau mai puțin, am un pont bun pe bază de călătorit pentru tine:

Lufthansa are un concurs acum, #SayYesToTheWorld, care vrea să te trimită alături de prietenii tăi într-o călătorie, oferindu-vă biletele de avion. Mecanismul concursului sună cam așa:

  • Intri în concurs aici, plasezi cursorul pe hartă și confirmi înregistrarea.

  • După ce vei confirma participarea la concurs, vei primi pe mail un link unic prin care îți poți invita până la 10 prieteni să meargă cu tine în vacanță.
  • Trimite linkul prietenilor tăi. Cel puțin un prieten trebuie să confirme înscrierea în concurs. Așa că stai pe capul prietenilor să confirme.
  • Poți câștiga bilete pentru toată gașca către o destinație operată de Lufthansa, la alegere.

Partea fină e că puteți participa toți la concurs și vă puteți trimite între voi invitații să confirmați, ca să aveți 10 înscrieri în concurs. Știi vorba aia, mai multe înscrieri, mai multe șanse de câștig. :))

Dacă o să câștigi, cred că eu cu Ioneasca ne vom simți obligați să ne luăm bilete, să venim după voi și gașca voastră. Nu putem să vă lăsăm singuri. :))

Apropo de surprize-surprize, am pentru voi un voucher de 20 de euro pentru zborurile Lufthansa, oamenii au zis să mă pună și mai bine cu comunitatea mea, așa că mi-au dat bunătăți de pasat mai departe. Voucherul poate fi descărcat până pe 31 ianuarie 2019 și îl găsiți aici.

Sper să îl folosiți cu plăcere și să îmi dați tag pe instastory de oriunde vă vor purta avioanele Lufthansa. :)

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunteți un “clan” foarte frumos și energic, care își pune pe tapet toate trăirile și experiețele vieții pentru noi cititorii. Avem ce învăța de la voi. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și vă doresc mult spor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.