Închide

Ce vrei să cauți?

Internetul și puterea sa

Bănuiesc că ați auzit cu toții de războiul care dă să izbucnească între S.U.A. și Iran sub motivul că Iranul ține morțiș să își fabrice bomba atomică. Nu știu în ce context a intrat și Israelul pe felie, dar de ceva timp se zvonește că Israelul a cerut “muniție” de la americani pentru a ataca Iranul din același motiv, că se simt amenințați de potențiala bombă atomică iraniană, asta în timp ce ei au în beci o bombă atomică israeliană (asta-i pe principiul “să moară atomica vecinului”). Toate rele și urâte, până aici.

 

 

Un israelian de 41 de ani, grafic designer de profesie, a făcut un act de curaj pe internet și a ținut să le transmită iranienilor că zvonurile sunt false. Că ei, israelienii, nu vor bombarda/ ataca niciodată Iranul și că au doar sentimente de dragoste față de ei. Curaj nebunesc, aș zice, asta pentru că, datorită lui, poporul israelian a prins, prin viralizare pe internet, glas și s-a întâmplat ceva magic: poporul a vorbit în numele conducătorilor, nu invers, cum se întâmplă în mod normal.

 

 

Nu știu dacă toată acțiunea va avea vreun efect asupra conducătorilor, care dacă au în minte câțiva barili de petrol, nu o să prea țină cont de vreun filmuleț viralizat pe internet, dar dacă oamenii vor fi uniți iar ura între rase și culturi va fi înecată cu fiecare vizualizare a filmulețului sau cu fiecare share al pozei “We Love You”, atunci nimeni nu va pune mâna pe armă sau pe maneta avionului care bombardează.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    In acest moment internetul are putere foarte mare, pe viitor el va fi colosul informatiilor dar si a manipularilor. Tv-ul va disparea.

  2. #2 Comentariu nou

    Faith in humanity restored (a little).

Adaugă comentariu