Închide

Ce vrei să cauți?

Motivul pentru care am fost la Fabrica de Bere Timișoreana

Nu știu dacă s-a lovit de voi această informație prețioasă, dar joia trecută am fost în Timișoara ca să vizitez Fabrica de Bere Timișoreana. Chiar dacă am aterizat acolo dimineața și am decolat spre București seara, am avut timp să vizitez fabrica, să mă bucur de un număr decent de beri și chiar să iau și Timișoara un pic la pas.

Cum fu pe scurt?

Zborul a fost lin. Fabrica este impresionant de mare și are o istorie cum n-au multe state din lumea asta. Berea a fost rece și parcă avea un gust și mai bun știind că o bei la adresa la care este făcută. Timișoara are un centru istoric cu niște clădiri care, dacă ar fi restaurate, ar transforma centrul orașului într-un adevărat muzeu.

Motivul acțiunii?

Timișoreana și-a îmbogățit gama cu un nou sortiment: Timișoreana Nepasteurizată sau #TimiNepa, cum o alintă oamenii din spatele celui mai vândut brand de bere din România.

Când și cum apare?

A apărut deja. Începând cu 1 martie, sortimentul respectiv a îmbrățișat comerțul modern și tradițional (magazinele mari și mici) sub forma sticlei nereturnabile de 0,5 litri, a celei returnabile de 0,5l și a dozei de 0,5l. Desigur, poate fi găsită și la draft în diferite locații și într-un pachet de 5 sticle nereturnabile + un pahar, care are o formă diferită de cele clasice pentru a scoate în evidență anumite arome din bere.

Care e faza cu berea nepasteurizată?

Este o bere care nu mai trece prin procesul termic de pasteurizare, berea trece printr-un proces aditional de microfiltrare la rece. Problema berii nepasteurizate era că avea un termen de valabilitate mic, dar se pare că oamenii de la Timișoreana au reușit să îi lungească termenul de valabilitate cu ajutorul unei tehnologii moderne de filtrare la rece.

Cum mi se pare berea?

Am avut ocazia în turul fabricii să gust berea de la stadiul de must la cel de bere matură și pot să zic că berea nepasteurizată parcă vine direct pe conductă de la fabrică. Are un gust proaspăt și aromat. O să o tot gust perioada asta pe unde o să o prind prin comerț, ca să mă conving că nu subconștientul îmi zicea asta, în ideea în care o savuram în fabrică. :)

Un video ceva?

Dacă vreți să vedeți cum a arătat ziua la Fabrica de Bere Timișoreana, dați un play cu încredere vlogului de mai jos:

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă comentariu