Închide

Ce vrei să cauți?

Londra (2)

E un oraș mare și plin de oameni, porumbei și de hoți de buzunare. E atât de mare încât mi-ar luat minim un an să învăț doar harta de la metrou. E atât de plin de oameni încât m-aș simți strivit doar de dioxidul de carbon expirat din cele 8 milioane de plămâni care trăiesc aici (cred că sunt peste 10 milioane dacă îi punem și pe cei care fac naveta. E atât de plin de porumbei încât peste tot scrie să nu le dai de mâncare. Și e atât de plin de hoți de buzunare încât toată lumea suspectează pe toată lumea.

 

Barurile

 

Sunt exact ca alea pe care le vedem în filme și pe care încearcă să le imite cele din Centru Vechi al Bucureștiului. La intrarea lor sunt zeci de oameni care își fumează țigările cu un pahar de bere în mână, asta pentru că nu au voie să fumeze înăuntru (lege pe care o aștept cu plămânul la gură și la noi în România).

 

Mâncarea

 

Londonezilor le place fast-food-ul, oriunde te uiți vezi o imitație de KFC care vinde aripi picante la super-ofertă. Ce-i drept, e mult mai ieftin decât o masă la restaurant: 5 lire, față de 15-20 lire cât dai la un restaurant, dar asta nu scuză în totalitate faptul că preferi să bagi în tine doar mâncare precongelată. Nici nu mă miră că pe fiecare bulevard mai mare vedeam o filială a unei organizații axată pe lupta cu cancerul.

 

Băutura

 

Spre rușinea mea, nu am băut multă bere în Londra. Dar de câte ori am băut, am preferat pint-urile de bere (un fel de berea noastră la draft) și, sincer, mi s-a părut cam slabă. Mi-a dat senzația pe care o am la Festivalul Berii: că beau multă apă și puțină bere (țin să precizez că am încercat vreo cinci sortimente de bere).

 

 

Câteva dintre obsesiile londonezilor

 

Căștile Beats by Dre erau  în/ pe toate urechile (concurează serios cu bețișoarele de urechi).

 

iPhone4 (cum v-am mai zis) este “telefonul poporului”.

 

Au în permanență la ei o față serioasă.. pe care o afișează în mijloacele de transport în comun.

 

Cred că or să inventeze un nou sport: fumatul pe fugă.

 

 

[nggallery id=59]

 

 

Proiectul #London4 a fost susținut de GoTravel, Samsung, și Canyon. Iar de la peluză a fost încurajat corespunzător de SportLocal.ro. Le mulțumim pentru asta! :D

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Frumos! Se vede ca a fost o experienta interesanta:) si-mi place umorul tau londonez:D

Adaugă comentariu