Marea “schismă” a shaormeriilor: Dristor Kebap și Dristor Doner | Mariciu.ro

Marea “schismă” a shaormeriilor: Dristor Kebap și Dristor Doner

Acum patru ani s-a întâmplat ceva extrem de important în peisajul shaormei bucureștene, iar eu am senzația că lumea a trecut nepăsătoare pe lângă toată povestea. Tocmai d-asta am zis să prestez acest articol, ca să fie lumea informată, domnule!

Pe scurt, afacerea Dristor Kebap s-a împărțit în două lipii. Așa cum creștinismul s-a spart în ortodoxism și catolicism în 1054 sau, să fac uz de o comparație mai bună, Imperiul Roman s-a divizat în cel de Apus și cel de Răsărit, așa s-a întâmplat și cu probabil cea mai cunoscută shaormerie din București.

Cele două entități sunt Dristor Kebap și Dristor Doner. Entitatea cu “Kebap-ul” a rămas la fel cum o știm, pe când entitatea cu “Doner-ul” s-a pus pe introdus în meniu și ciorbe, grill-uri și alte minunății pe gustul românului.

Pe lângă asta, am observat că Doner-ul își face frumos lipiile pe loc și parcă e un pic mai atent la elementele de branding. Urmează să fac o plimbare într-un vlog pe la cele două shaormerii, ca să fac o comparație serioasă (și lipsită de dietă) între produsele lor.

Zvonurile din piață zic că tocmai de aici a pornit și ruptura, unii au vrut să extindă treaba – să modernizeze procesul de producție, să aducă produse noi, iar ceilalți, mai tradiționaliști, au zis să facă fix ce au făcut dintotdeauna că merge treaba. Așa că oamenii s-au spart în două, au împărțit punctele de lucru și fiecare și-a văzut de treaba lui, păstrând cuvântul cheie în rețetă: “Dristor” și acel “din 1999” în coadă, ca “simbol al calității”. :)

Dintre “perlele” celor două coroane putem nota că Kebap a rămas cu Centrul Vechi și istoricul punct de lucru din Dristor, iar Doner-ul are punctul de lucru de la Budapesta, relocat de ceva timp mai spre Tineretului. Pe lângă astea și le-au mai împărțit și pe cele de prin mall-uri. Găsiți voi ce și cum, că știți “să internet” la fel de bine ca mine.

Dacă vă uitați pe interneți, veți vedea că site-ul Dristor Kebap păstrează valorile anului 1999, pe când Dristor Doner e oleacă mai fresh și jonglează cu baghetele pe fundal. Deci separarea a fost făcută și virtual, nu doar în buza lipiei, iar Doner-ul dă din coate un pic mai mult decât frățiorul lui mai tradiționalist. :)

Așadar, eu îmi iau misiunea de a le testa pe cele două și de a face un vlog cinstito-comparativ, iar pe voi vă invit să îmi scrieți în comentarii dacă ați sesizat diferența dintre cele două “Dristorării” și pe care dintre cele două o preferați. :)

PS: Ca să fiu sigur că nu plecați de aici cu vreun gând aiurea #lapachet, țin să menționez că articolul de față nu e parte din vreo campanie ceva. :)) Pwp!

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

1 comentariu

  1. Nu sunt shaormar, dar ocazional mai bag câte una. Le’am încercat pe ambele și poți sa îți spun faptul ca.. Gusturile sunt influențate de foamea pe care o ai în acele momente:)). Dacă nu îți este foame.. Găsești ceva rău.. (lipie lipicioasă, cruda, pui care mișcă); dacă îți este foame, oricare din ele este buna.

    Astaptam vlogul… Convinge ma sa mănânc mai mult din

Adauga un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.