Închide

Ce vrei să cauți?

Mic dejun mobil prin București

De mult timp voiam să rup lanțul dimineților pictate în aceeași culoare. Aveam în cap să ies, pur și simplu, la plimbare prin oraș într-o dimineață, din cursul greu al săptămânii, în care până și primăriile muncesc iar oamenii fug pe străzi, ca furnicile înainte de ploaie.

 

Să mă odihnesc și să simt pulsul neregulat al orașului dintr-un punct fix, de la o masă cu un scaun aflat jumătate la umbră, jumătate la soare, cu o băutură rece în față și cu chipuri calde în privire. Să am o dimineață altfel.

 

Iar astăzi am reușit să fac asta. La invitația celor de la BelVita Start am făcut o plimbare, alături de alți bloggeri, cu City Tour-ul bucureștean. De pe liniștitul scaun “din fundul” etajului superior al autobuzului m-am putut delecta cu spectacolul orașului, spectacol pe care, în mod normal, l-aș rata pentru că aș fi prea preocupat să fiu parte inconștientă din el.

 

Mi-am mângâiat retina cu pâlcuri de turiști străini care filmau cu “pasiune tarantinoidală” Calea Victoriei și râul de mașini care curge în reprize semaforizate.

 

Am rămas suprins să văd că impunătoarele case de pe Bulevardul Lascăr Catargiu (cel care leagă Piața Romană de Piața Victoriei) sunt locuite de niște oameni care cară în spate același număr de ani ca și cărămizile care îi înconjoară, oameni care stau la balcon și privesc în golul bulevardului, de multe ori, chiar și în golul trecătorilor.

 

Polițiști care stau în mașini răpuși de ascuțitele raze ale soarelui, dar care intră imediat în alertă generală în momentul în care sunt fixați de obiectivul unei camere de fotografiat.

 

Pietoni curioși care îți scanează fața, dornici să afle ce fel de străini le vizitează/ fotografiază (dintr-un autobuz supraetajat) orașul.

 

Am trăit o experiență frumoasă astăzi, după startul controlat și inteligent pus la punct de cei de la BelVita. O să repet acțiunea asta.

 

sursă foto: Vlad Dulea

 

 

Dacă vrei să fii la curent cu articolele care-mi ies din minte și mână, apasă aici.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

Adaugă comentariu