Închide

Ce vrei să cauți?

O reclamă Volvo care se joacă grav cu imaginația ta

Cică storytelling-ul este cheia să rupi engagement-ul în două pe rețelele de socializare. Așa că Volvo a luat ingredientul ăsta, s-a jucat impecabil cu el într-un spot de trei minute, dar a mai adăugat și câteva elemente care să îți stimuleze imaginația și să creezi în mintea ta o poveste numai bună de comentat pe Internet.

Uitați-vă la reclama de mai jos și vorbim după:

https://www.youtube.com/watch?v=1Q0ePBvH18c

Așadar. Avem un tată care urmează să devină socru și care își scrie speech-ul de nuntă într-o bijuterie de Volvo XC90. Asta pentru că, așa cum spune o bucățică din mesajul spotului, Volvo XC 90 este “a place to reflect”. Bestial insight-ul că uneori oamenii își trag gândurile și își pun ordine în minte în mașină. Eu unul fac deseori asta.

Acum, pe lângă construcția impecabilă a tabloului familial, cu tatăl în prag de divorț care își salvează sufletul și căsnicia ajutat de limpezimea speech-ului, reclama lasă puțin în aer faza cine cu cine se căsătorește prin faptul că în clip nu apare și mireasa, acea “little girl” menționată la un moment dat. Personajele vizibile din spot fiind tatăl, mama (care conduce la final mașina) și doi tipi care-și zâmbesc. Fapt care te duce la gândul că “little girl” poate fi de fapt unul dintre cei doi tipi.

În comentarii pe YouTube a apărut varianta super-plauzibilă că unul dintre tipi este fratele miresei, iar celălalt prietenul lui. Până la urmă, e absurd ca mireasa și ginerele să plece cu părinții acasă de la nuntă. Dap.

UPDATE: În pozele de pe aparat apare și mireasa. :)) Deci unul dintre tipi este fratele, iar cel cu aparatul este? :)

Chiar și așa, trebuie să subliniez spațiul de umplut cu ajutorul imaginației pe care l-a lăsat Volvo în reclamă și modul în care, pe lângă un storytelling din care afli povestea unei familii doar în baza unui speech și a câtorva cadre, te lasă și pe tine, privitorul, să deduci toată povestea.

Bonus, la final îți afișează și un #VolvoWedding, ca să știi unde găsești discuțiile pe subiectul spotului. Frumos jucat, Volvo! Foarte frumos!

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu