Închide

Ce vrei să cauți?

O părere despre The Umbrella Academy de pe Netflix

Probabil ați auzit că a apărut tot sezonul 1 The Umbrella Academy pe Netflix. Eu l-am devorat în vreo trei zile în care am renunțat iar la viața socială, ocazie cu care am reușit să îmi fac și o părere despre el.

La prima vedere, distribuția actoricească este foarte bună (Mary J. Blige în rol de asasin plătit e ceva la fel de special ca o pensie parlamentară). Coloana sonoră este pur și simplu superbă (Queen, Woodkid, Morcheeba, Sex Pistols), fiecare episod vine cu câte o surpriză d-asta muzicală de îți dă o super-energie. Efectele vizuale sunt foarte bune pentru un serial, zici că au fost împrumutate de la vreun blockbuster de tip Avengers.

Piesa de rezistență a serialului este povestea care te ține în priză și te surprinde constant cu răsturnări interesante de situație. Poți zice multe despre serialul ăsta, mai puțin că este predictibil.

M-au enervat în schimb două chestii.

Prima, faptul că au lălăit-o maxim pe alocuri. Adică toată acțiunea din sezonul 1 putea fi ușor concentrată în jumătate din episoadele din dotare (adică 5 din 10).

A doua chestie, sezonul 1 se termină ca un cur. Urăsc când îmi toc două-trei zile din viață pentru un serial care lasă totul în coadă de pește la finalul sezonului. Mi-ar plăcea ca ăștia de la Netflix să te atenționeze cumva de acum înainte să te apuci de “binginguit” un serial: “Bă, sezonul ăsta e fără finalizare, așa că așteaptă să apară sezonul 2 și uită-te atunci la amândouă”.

În fine, per total e un serial mișto. Aștept sezonul 2 să scap de tensiunea acumulată pe parcusul sezonului 1. :))

Trailerul de rigoare:

https://youtu.be/LMeqY7ogdF8

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Sper să revii cu o părere și când apare sezonul 2

 2. #3 Comentariu nou

  Pe mine nu m-a lasat cu semne de intrebare, am inteles finanul, pur si simplu mi-a dat de inteles ca o sa urmeze o continuare si atat.

 3. #4 Comentariu nou

  Vad ca sunt destul de multi incantati de primul sezon… Acum pe IMDB are 8.3 – anticipez ca va scadea undeva la 7-7.5 . O idee originala, aduce un aer proaspat genului. Personaje care plictisesc si actori ce interpreteaza foarte slab personajele (poate respecta scenariul si personajele sunt create asa), exceptie Hazel si Nr 5. Intriga e plina de “gauri”. Scene inutile, care nici nu ajuta povestea, nici nu contureaza relevant vreun caracter. Recunosc ca inca nu am vazut tot sezonul (acum sunt la ep 7), dar trag de mine sa il termin si serialul imi face lucrul asta din ce in ce mai greu de realizat…
  5/10

Adaugă comentariu