Închide

Ce vrei să cauți?

O poză care mi-a stricat seara

La trecerea timpului, până la începerea ultimului episod din Umbre pe HBO, scrollam în gol pe Facebook. Până am dat peste poza asta care aproape că mi-a crăpat cutia toracică:

rasul-carpatinsursă foto

Ca imagine de ansamblu, felina aia care zace măcelărită în zăpadă este un râs carpatin/eurasiatic și mai sunt vreo 1500-2000 de astfel de exemplare în România, ceea ce îl face SPECIE PROTEJATĂ. Nu sunt vreun specialist, dar râsul din poză pare a fiu puiuț după dimensiune.

Conform unui comentariu de pe Facebook, poza este făcută în localitatea Bixad, județul Covasna, iar animalele din poză sunt niște vânători în frunte cu pădurarul (rândul doi, cel din mijloc).

Este crimă de ultima speță ce fac jegurile astea de oameni.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. Nu ca zic, da’ vreau sa spun: daca e specie protejata nu inseamna ca poza asta e o proba intr-un viitor proces impotriva baietilor alora? Care proces ar trebui sa se lase cu pedepse aspre cu executare?

  • #2 Comentariu nou

   @Dorin, cred că pot să scape lejer zicând că așa l-au găsit și doar și-au făcut poză cu el.

 2. poate a zis rasul ceva, poate a injurat, poate a atacat vreun caine maidanez…

 3. Sper din tot sufletul ca aia sa moara in chinuri groaznice. Vanatul din pasiune mi se pare cel mai josnic lucru pe care un om il poate face. Sa omori din placere doar ca sa pui un trofeu pe un perete mi se pare inuman. Din cauza unor retarzi ca aia atatea specii sunt pe cale de disparitie. Sper sa calce pe o bomba si sa dispara de pe fata planetei…Dar la urma urmelor Karma ii rezolva pe toti.

 4. #6 Comentariu nou

  In aceasta poza apar “persoane” carora le place…vanatul…Ei o transforma in sport national fara sa tina cont de protectia eventualelor specii etc etc. De exemplu in randul din fata , in genunchi , al 3-lea din stanga, fost padurar, actualmente primar al loc Valea Crisului din Covasna, numitul Kisgyorgy Sandor, in dreapta lui, cu parul sur, szabo Laszlo, paznic de vanatoare. In randul din spate , in picioare, al 4-lea din stanga, comisar sef Stan Calin, sef la unitateaArme si Explizibili din cadrul Inspectoratului de Politie al Jud. Covasna, in randul din fata , al 3-lea din dreapta, un subaltern al sau, Alexandru Titi parca il cheama.Si lista poate continua. Dar nu are relevanta. Ei sunt “biodegradabili”.. Fapta lor NU!!

 5. #7 Comentariu nou

  Dragi comentatori,

  Sunt din nou stupefiat de modul in care tratati un subiect despre care habar nu aveti. Blestemati, dati in ulcior si actionati in instanta fara a gandi. Inainte de a face toate astea va rog sa aveti macar simpla curiozitate de a va documenta despre cum e statutata legal vanatoarea in Romania. In afara actelor de braconaj care sunt intr-adevar condamnabile, partidele de vanatoare, precum si cotele de vanat sunt reglementate de catre Guvern, prin intemediul ministerului mediului si schimbarilor climatice.

  Astfel, in loc de a va orienta toata ura si frustrarile impotriva unor amarati de vanatori, va rog sa luati atitudine impotriva nemernicilor pe care i-ati votat (sau nu) si pe care ii agreati, nefacand nimic pentru a schimba un sistem bolnav.

 6. #8 Comentariu nou

  domnilor, acest kisgyorgy sandor, cred ca este cel mai corupt primar, dupa kiss iozsef- zagon! dl kisgyorgy dupa partidele de vanatoare , cand este beat, se lauda ca este cel mai tare din judet, cu ajutorul dl retyi, cei de la sri, politisti corupti, dl ianosi si alti procurori si judecatori corupti! are dosare penale pentru furt de lemne, paduri! dgaul sa vada cine i procurorul care l protejeaza? suntem oameni, te scapa altii, dar facem noi curaternie! coruptilor

Adaugă comentariu