Închide

Ce vrei să cauți?

De ce prefer bradul natural

Observ trendul ăsta cu “nu-ți lua brad natural că omori planeta” și în calitate de “călău” care are în sufragerie un brad de toată frumusețea simt nevoia să vă explic care-i raționamentul din spatele achiziției unui brad natural.

În primul rând, cred că industria asta a brazilor tăiați legal chiar face un bine planetei. Știu, sună super-dubios, dar stați să vă explic de ce cred asta.

Sună a clișeu, dar banii chiar fac Pământul să se învârtă. Cu excepția unui procent foarte mic de activiști, nimeni nu se dă jos din pat dacă nu face un ban din asta, cu atât mai mult să planteze brazi. Industria Crăciunului ne-a înrădăcinat în creieri tradiția bradului în jurul căruia gravitează toată sărbătoarea. Așa că au apărut furnizorii de brazi. Unii o fac ilegal, dând cu drujba pe unde apucă să fure, dar mai sunt și alții, care gândesc business-ul pe termen lung și împăduresc Europa anual cu peste 400 de milioane de brazi, extrăgând doar aproximativ 60 de milioane.

Brazii ăștia plantați au nevoie de câțiva ani, între 7 și 9 ani, până să ajungă la punctul de tăiere în care să arate bine în sufragerie. Acum imaginați-vă pe durata a nouă ani că sunt plantați 3,6 miliarde de brazi care fac ce i-a învățat divinitatea să facă: produc oxigen, fixează solul… d-astea. :)

În al doilea rând, experiența de a avea un brad natural în casă este net superioară celei de a avea unul artificial. Mirosul și înțepăturile acelor în timpul acțiunii de împodobire sunt ce trebuie. Sună un pic bacovian, dar chiar și modul în care trece de la impunătorul verde la tristul și uscatul galben-maroniu îți dă un ghiont al circuitului vieții în natură. Este indiscutabil altă energie în casă atunci când ai un brad natural.

În al treilea rând, brazii artificiali nu sunt biodegradabili, nu au personalitatea unui brad natural, reciclarea lor are legătură doar cu cadrul de metal, plasticul este aruncat sau, mai rău, ars. Cumva, bradul artificial face mai mult rău planetei decât tăierea unuia natural, în contextul în locul celui natural este plantat cel puțin încă unul, cum suține Silva Group România că face.

De fapt, aici este cheia acestei industrii, ca să fie ok, iar eu să continui fericit și împăcat cu gândul că am un brad natural în sufragerie. Pepinierele de brazi trebuie să planteze mai mult decât taie. Astfel chiar câștigă toată lumea: clientul fericit, planeta mai vie, iar furnizorul are motive să se dea jos din pat dimineața.

Acum că v-am lămurit de ce prefer bradul natural, vreau să completez articolul cu speranța că statul își va face treaba și va opri tăierile ilegale, iar clientul final va evita să cumpere brazi fără etichetă/timbru/ce o fi chestia aia cu serial number din moțul bradului.

De asemenea, vă recomand și un magazin de unde vă puteți lua bradul fără prea multe bătăi de cap. MagazinulDeBrazi.ro este numele dânsului și găsiți acolo brazi pe dimensiunea sufrageriilor voastre. De asemenea, puteți să îi luați tăiați sau cu tot cu rădăcină, ceea ce sigur o să fac când o să-mi permit să mă mut la casă. :) Livrarea este gratuită.

Să avem un Crăciun #frumi, zic! :)

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu