Închide

Ce vrei să cauți?

# prin Bucureştiul meu

Eu sunt bucureştean de la prima gură de aer pe care am tras-o în piept, am păcălit-o că vreau doar să-i simt aroma şi-am aspirat-o cu plămânii mei mici, aproape inexistenţi la şapte luni de la momentul zerO.

N-am înjurat niciodată oraşul ăsta, cum puteam să-mi înjur al treilea părinte? O să sune a piesă b.u.g. mafia dar oraşul ăsta m-a învăţat multe. Sub podul de la Băneasa frigeam primele şpriţuri din liceu, în staţia de la Romană am fost prins în prima bătaie între galerii, în Piaţa Obor am făcut primii bani din bişniţa cu Calgon contrafăcut, în sutele de terase ale lui am meditat cu camarazii de şpriţ legile nescrise ale vieţii. Oraşul ăsta a luat parte la creşterea mea.

Când am văzut pe twitter hashtag-ul #prinBucurestiulmeu şi am aflat că urmează o excursie de-o zi prin Bucureşti, am zis că merită să îl privesc pentru o zi cu ochii unui turist. Aşadar am contactat-o pe Corina Georgescu, care a fost extrem de drăguţă încât să mă invite la ceea ce urma să fie o experienţă #monumental(ă). :D

La ora nouă dimineaţa autocarul cu bloggeri pleca din Piaţa Victoriei. Ne-am plimbat pe la Academia Militară, Dealul Mitropoliei, Centrul Vechi (cu un pit-stop la Hanul lui Manuc), Palatul Mogoşoaia, Muzeul Ţăranului Român. La ora 18 am încins o partidă de Laser-Tag la Laser Maxx Arena de la City Mall.  Zi plină.

Ce am învăţat nou despre oraşul meu?

Statuia Regelui Carol I din Piaţa Revoluţiei este făcută după modelul altei statui care a fost topită în anii ’40 pentru a se face tunuri din ea.

Faza din poza alăturată: 

Cotroceni vine de la faptul că, pe vremuri, în păduricile de pe dealurile zonei, tinerii veneau seara şi se “cotroceau”/ ascundeau – jucau un fel de “v-aţi ascunselea”.

Am fost pentru prima oară pe Dealul Mitropoliei şi am rămas uimit cât de curat şi nou poate fi Palatul Patriarhiei. Totul era bine pus la punct. Am vizitat Biserica în care sunt moaştele Sfântului Dumitru, ocrotitorul Bucureştilor. Am aruncat un ochi pe un “panou” bătut în marmură cu toţi Mitropoliţii României de la 1300 încoace.

În cladirea în care este acum Muzeul Ţăranului Român, înainte de 1989 era Muzeul P.C.R.

Bucureştenii se uită la turişti ca la extratereştrii. Cel puţin asta simţeam eu ori de câte ori coboram din autocar.

Palatul Mogoşoaia merită vizitat iar grădina lui îţi poate oferi locul ideal unde te poţi relaxa într-o zi de weekend.

(Pozele pe care le-am făcut vă vor confirma asta)

Lucruri de menţionat

Corina Georgescu a pus enorm de mult suflet în toată acţiunea asta şi s-a văzut. Mulţumesc, Corina!

Sponsorii care au susţinut #prin Bucureştiul meu sunt:

Groupon România site, facebooktwitter

Paralela 45 – site, facebooktwitter

Hotel Răzvan sitefacebook, twitter

Laser Maxx sitefacebooktwitter

Poze:


[nggallery id=55]

Au mai scris despre #prinBucureştiulmeu: Hoinaru, Papen, Pyuric, Raluxa, Valentin Bosioc, Raluxa, Alina Constantinescu, Pietricel, Corina MS, Alex Mielus, Andreea Burlacu, Si blondele gandesc, Ana Bulgăr (updatez lista pe măsură ce scrie lumea şi aflu şi eu)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

Adaugă comentariu