Închide

Ce vrei să cauți?

De ce ți-ai face un profil fals de Facebook?

Știți bine și voi, e plin Facebook-ul de conturi false. Până la urmă.. oricui îi place să facă o bășcălie frumoasă de cineva la umbra unei identitați false, ruda de gradul I cu anonimatul.

Și asta face că la orice “colț de wall” riști să îți iei o înjurătură de la un user cu nume pus la caterincă și cu un robot la poza de profil.

Dar, totuși, mai există și o altă categorie de conturi false, din care fac parte și conturile a vreo trei dudui din lista mea de prieteni. Dudui cărora, ca să vă răspund la întrebarea pe care o aveți probabil acum în minte, nu le-am dat unfriend pentru că mă fascinează strategia lor constantă de postări. Conturile astea se diferențiază clar de “alea de scandal”, asta pentru că au aproape toate datele completate, oraș, studii bla-bla, chiar își dau și check in-uri prin diferite baruri. Vorba aia, ai zice că sunt vii.

Le trădează însă detaliile pozelor, din care reiese clar că gagicile alea care sunt în poze trăiesc pe undeva prin niște țări mult mai frumoase și calde. Le trădează faptul că atunci când îmi dau add au maxim 20 de prieteni. Adică, pana mea, ce gagică de 25 de ani, care arată cum arată alea din poze și au mașini personale BMW-uri și Mercedesuri își fac cont de Facebook de abia acum. Really? Astea aveau Internet în casă când eu mă jucam jocuri video pe Terminator. Nu ratau ele tocmai Facebook-ul.

Era o gagică acum ceva timp, între timp văd că a dispărut, Diana Ionescu, sau ceva de genu’, roșcată, fashion, alea-alea, care “pe hârtie” lucra la Carioca, stătea în București, își schimba zilnic poza de profil și avea niște poze care numai în România nu erau făcute. Ca să nu mai zic de ținute (chema lumea din autobuz popa dacă se trezea cu așa ceva lângă). Ajunsese să aibă câteva sute de like-uri pe postare de poză. Nu știu unde a dispărut, probabil că și-a făcut norma de like-uri și de păcălit pe-dreacu-cine-știe-cine.

Revin cu întrebarea din titlu, unde pana corbului bătrân e toată distracția în a gestiona un cont d-ăsta fals? Ponturi, sugestii, ceva?

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

13 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Dau eu un pont: conturi fantomă create pentru concursurile cu like-uri de pe Facebook

  • #2 Comentariu nou

   Aurel, mulțam de pont! Păi și atâta strategie de postări doar pentru a da un like amărât?

 2. #3 Comentariu nou

  Mi-a plăcut mult ce ai scris! Nu multă lume pune accent pe detaliile la care ai fost tu atent. Chiar astăzi am depistat si eu doua persoane ce aveau conturi false, nu făceau misto de nimeni dar nu au recunoscut cand le-am intrebat. Recomand celor ce depisteaza astfel de conturi sa le dea report!

 3. Unii se joaca farm vile alții au grija de 800 de conturi…

 4. Testari aplicatii, marketing. Am eu prieteni care fac astfel de lucruri. E mai usor sa ai un cont cu ~200 de prosti de la tara pe care sa testezi aplicatii penibile.

  Decat sa-ti strici tu contul dand share la ‘vezi ce chiloti are alina plugaru’ …

 5. Grupuri de vanzari pe Facebook, like-uri reciproce la chestii, like-uri la diverse articole sau pagini noi care trebuie “crescute” repede. Spam si scam (multe conturi de genu’ sunt suspendate dupa o scurta perioada). Chiar si pentru trolling se pot face sau pentru sustinut alte conturi in unele jocuri unde ai nevoie de puncte, etc, etc, etc

 6. #11 Comentariu nou

  Baieti ce se dau drept fete, eventuali gay, sau fete ce vor sa para altcineva decat sunt. Chiar si eu am facut un cont fals, pentru ca imi doream sa fiu altcineva, dar l-am sters definitiv. Incerc sa ma multumesc cu mine insami, dar mai am de lucrat la asta.

 7. #12 Comentariu nou

  Dau eu cel mai bun pont: Social Media pentru bloguri :->

Adaugă comentariu