Închide

Ce vrei să cauți?

O părere scurtă despre războiul TAXI vs. UBER

Observ că iar s-a reaprins focul dintre taximetriști și ubăriști. Așa că profit de ocazie ca să recunosc cu seninătate că prefer Uber-ul de un milion de ori în fața taxiului, chiar dacă e într-o zonă gri din punct de vedere legal.

Prefer oricând să nu fiu umilit de întrebările de tip “până unde mergi?” și “treijdelei e bine?”. Prefer confortul unei călătorii curate cu un șofer decent și mașină care nu trosnește amenințător. Desigur, există excepții, vezi Taxiul cu Bomboane, dar sunt trist de puține astfel de excepții.

Zilele trecute am vrut să iau un taxi din stația de taxiuri de la Sfântu Gheorghe și am fost întâmpinat de trei ori cu întrebarea “până unde mergeți?”. Era un frig afară de-mi îngheța mâna pe ușile Loganurilor galbene, iar eu trânteam ușă după ușă, în căutarea unui taximetrist care să răspundă cu “da” la întrebarea “Sunteți liber?”. Singurul gând pe care-l aveam fiind “de ce pana corbului nu am chemat eu un Uber?”.

Și nu, nu aleg Uber pentru că plătesc mai puțin sau pentru că nu dau bacșiș. De foarte multe ori am plătit mult mai mult din cauza tarifului dinamic. Aleg Uber pentru că nu suport să fiu luat de prost de un individ care se comportă de parcă este un salvator trimis de divinitate pe Pământ să mă ducă din punctul A în punctul B pe ritm de scuipat semințe pe geam.

Rămân la părerea că Uber trebuie să se adapteze la legislația din România. Să rezolve cu asigurările și atestatele șoferilor, chiar dacă asta ar însemna tarife mai mari. Chiar avem nevoie de un serviciu de transport de calitate.

Cât despre taximetriști… numai de bine! Adaptați-vă, lăsați #jmekereala și fraiereala, lăsați lăutarii din boxe și scoateți-vă handsfree-ul din urechi, reparați mașinile alea de tip zombie și civilizați-vă. Altfel, o să vă transformați în protestatari de profesie. Vă salut din Uber!

Btw, dacă vă instalați Uber pentru prima oară, folosiți codul mariani7. Primiți 20 de lei pentru următoarea călătorie și mă omeniți și pe mine cu 20 de lei.

cebf039e-d73a-40f0-8d73-b8ff9eedba28-6133-0000083d245d48ca_tmp

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu