Mă uitam la reportajul celor de la Recorder care au încercat să intre în vorbă cu funcționarii obligați de conducerile “primăriilor roșii” să iasă la protest. Se citește pe chipurile lor dezgustul, rușinea și resemnarea. Pur și simplu oamenii ăștia știau că, dacă nu ies la tentativa pesedistă de protest, nu vor mai avea un serviciu.

Este îngrozitor să fii în poziția aia. Să fii “în Matrix-ul” unui serviciu la stat în zona asta de muncă de birou, unde nu ești obișnuit cu dinamica și competitivitatea unui job “la privat”, iar din asta rezultă că îți este foarte greu să îți găsești imediat job, cu atât mai mult în zona de companii private. Lucru care duce la obediență chiar și în fața unor astfel de abuzuri de putere din partea celor din vârful “lanțului trofic” al serviciilor la stat. Adică obediență în fața indivizilor care au o culoare politică.

Cred că sentimentul ăsta de a nu putea să zici un “Nu, ‘te-n dumnezeii tăi de pesedist jegos!” este îngrozitor. Să te ia ca pe oaie și să te țină în stradă doar pentru că așa a zis domn’ primar sau vreun alt domn’ din structura caracatiței pesediste. Sper să nu ajung vreodată într-o situație d-asta.

Reportajul pe scurt e aici:

Rușinea de a protesta

27 iunie 2018. În ziua moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, Partidul Social Democrat pune la cale un miting anti-Iohannis, la Palatul Cotroceni. De organizare se ocupă primarii de sector din București, iar la manifestație sunt aduși sute de funcționari publici și oameni care lucrează în instituțiile de stat. Vin direct de la serviciu, în grupuri, cu caserolele de mâncare ivindu-se prin pungi. Sunt oameni liberi, cu gândire critică, dar dependenți de locurile de muncă. Șefii sunt șefi, iar cuvântul lor e lege. Au primit ordin, așa că timp de o oră, între 7 și 8 seara, trebuie să semneze condica de prezență la protestul anti-Iohannis și să fluture stegulețul tricolor primit de la organizatori. Am încercat să stăm de vorbă cu acești oameni prinși în capcana propriilor alegeri, însă toți au întors capul sau și-au ascuns chipurile în spatele unui tricolor prea mic pentru o rușine atât de mare. Rușinea de a protesta la comandă.Articolul complet este aici: https://bit.ly/2Mu41cx

Publiée par Recorder sur Jeudi 28 juin 2018

Reportajul pe lung e aici:

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.