E timpul să fim sinceri cu noi și să recunoaștem că nimic din ce este pe YouTube-ul românesc nu este autentic, cu excepția lui Bahoi. Toți youtuberii de succes (sau care vânează succesul) s-au inspirat de la un monstru cu milioane de abonați din afară/State și i-au importat formatul.

Tocmai din acest motiv mă bucur enorm că a apărut cineva în spațiul carpato-danubiano-pontic care să aibă curajul și resursele să creeze și un show de YouTube cu iz de Late Night Show și ținută de John Oliver. Un show românesc de YouTube care în sfârșit abordează subiecte serioase într-un mod inteligent, cu texte muncite în spate și vizualuri care se îmbină perfect cu vorbele lui monșer Rosetti v2016.

Numele show-ului este Periodic și-l are pe post de gazdă pe C.A. Rosetti, care este animat, tatuat și extrem de spumos, pesemne că are în spate cel puțin un writer super talentat. Modul în care este editat show-ul și cursivitatea ideilor denotă că s-a muncit o serie lungă de zeci de ore la crearea primului episod.

Am dat peste clip acum patru zile, dar de abia liniștea duminicii de azi mi-a permis să mă uit la cele 30 de minute din dotarea lui. Ceea ce vă recomand și vouă să faceți.

De asemenea vă mai recomand și să le dați un share, fie articolului de față, fie clipului separat și să vă abonați la canalul lor. Important e să ajungă la cât mai multă lume, ca muncă găștii din spate să primească vizualizări, laude și, sper eu, și niște bani care să-i ambiționeze să se țină de treabă și să vedem cât mai multe astfel de episoade.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe informații, am luat cu copy-ponta-paste de pe site-ul proiectului câteva informații:

Periodic este un show online de jurnalism explicativ și satiră, care-ți propune o analiză imediată a lumii în care trăim. O sinteză a actualului cu C.A. Rosetti la pupitru.

C.A. Rosetti este persona animată a emisiunii Periodic, care dezbate în fiecare episod subiecte de interes local și internațional. C.A. Rosetti  s-a născut în 1816, a decedat în 1885 și a renăscut în 2016, pentru o cauză nobilă.
.
Echipa este formată din creatorii Barna Nemethi, Radu Stancu și Mihai Alexandru, editorii Gabi Basalici și Dragoș Apetri, operatorul George Chiper – Lillemark, producătorii executivi Ramona Grama și Ioana Lascăr,  scenariștii Gabriel Sandu, Smaranda Nicolau și Barna Nemethi, iar C.A. Rosetti este readus la viață de animatorii Ruxandra Osiac, Vlad Osiac și Răzvan Dumitru.
.

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.