Închide

Ce vrei să cauți?

Ziua în care pachetul din provincie a salvat lumea

Am auzit o întâmplare destul de interesantă petrecută în zilele în care viscolul a pus lacătul pe drumurile naţionale ale României.

 

După cum aţi auzit sau citit pe ici-pe colo, mai multe maşini au rămas înzăpezite pe drumurile patriei noastre. Mulţi şoferi şi pasagerii lor au trebuit să stea ore bune în maşină până au intervenit echipajele de deszăpezire. Ore în care mulţi dintre ei nu au avut acces la o gură de apă sau o firmitură de pâine.

 

Ei bine, în situaţia asta s-a aflat şi un microbuz care venea din provincie, încărcat cu oameni şi cu celebrele pacheţele pe care părinţii le trimit “copchiilor” plecaţi la facultate sau la muncă în Capitală. Numa’ că după câteva ore de îndurat, şoferul a luat o măsură curajoasă: a sunat părinţii studenţilor şi le-a cerut permisiunea de a umbla în pachetele respective pentru a-şi alimenta pasagerii lihniţi de foame. Reacţiile tuturor părinţilor au fost pozitive, ba chiar unii dintre ei făceau şi recomandări de tipul: “dă-le din zacusca aia, o să le placă!”.

 

Nu am avut ocazia să aud multe întâmplări de acest gen, d’asta mă şi bucur ca un copil atunci când aud câte una.

 

Ultima oară când am simţit asta, a fost când am văzut filmuleţul cu cea mai mare evacuare pe apă din istorie.

 

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu