Închide

Ce vrei să cauți?

Cred că Bucureștiul are de-a face cu o premieră

Nu îmi aduc aminte în istoria post-revoluție a Bucureștiului să ne fi confruntat cu o campanie electorală pentru funcția de Primar General atât de agresivă. Știu, am scris pe blog cu fix două articole mai mult despre campania electorală decât ar fi trebuit (1 și ăsta), dar agresivitatea campaniei m-a adus în acest punct.

 

Îl avem într-un colț pe Nicușor Dan, carne proaspătă și tânără în peisajul electoral. Vrea, ca noi toți, o schimbare. Vine cu o mentalitate fresh și ambiții mari. Este susținut de toți cei care visează la un București tânăr, fără culoare și interese politice, lipsit de combinații cu borduri și terenuri scumpe. Merită respectat din simplul fapt că este susținut de oameni curajoși, mulți dintre ei fiind dintre cei care au urlat din creier, suflet și tot pieptul în Piața Universității la începutul anului.

 

În alt colț îl avem pe Sorin Oprescu, doctor glumeț și primar îndrăzneț. A candidat și câștigat independent, dar s-a murdărit puțin de interesele politice. A făcut multe în mandatul pe care încă îl execută și plănuiește să facă și mai multe. Urla agresiv în ultima perioadă prin deschideri de pod și dezveliri de statui contestate și ironizate. Are inițiativă iar eu, personal, îl văd pe scaunul de primar și după alegeri.

 

În ultimul colț care contează este colțul câinelui comunitar. Ultimul instrument de care se putea folosi Silviu Prigoană în, poate, cea mai isterică și sufocantă campanie individuală dintre cele ale candidații pe care i-am enumerat până acum. Prigoană și oamenii din spatele lui sunt atât de disperați încât luptă pe mai multe planuri, site-uri și pagini de Facebook.

 

Campania lui Prigoană beneficiază de Prigoană.ro (un site unde se laudă el pe el), BucureștiulluiOprescu.ro (un site în care s-au băgat ceva bani, care îl atacă pe Oprescu pe planul câinilor comunitari), Pliciul.ro (un site pe care va apărea “Sfântul Graal”  peste câteva zile), pagina de Facebook Silviu Prigoană (aia de avea fani din Bangladesh, dar care a cumpărat și pachete de fani din București între timp), pagina de Facebook Bucureștiul lui Oprescu (ce aparține aceluiași site în care s-au băgat mulți bani, care vor fi recuperați într-un final din profitul adus de borduri). Probabil va apărea și pagina de Facebook pentru Pliciul.ro.

 

Atâta agitație, atâta scandal și atâtea site-uri, pagini de Facebook și pliante în cutiile poștale pentru ce? Presimt câteva tunuri serioase în Capitală după alegerile astea, dacă iese cel care protejează cetățenii de câinii comunitari.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Vreau sa fiu foarte sincer! N am citit acest articol, am intrat aici sa fac spam. Am baut niste beri, sunt fericit ca plec la pescuit si ca voi freca menta peste cateva ore.

  Sa aveti un weekend fain!

  Mariciu ruls! motherfuckers, I kill you!

  • #2 Comentariu nou

   HAHAHAHAHA!!!!! Fir întins, grătar încins, camarade! :D

 2. #3 Comentariu nou

  Asa domne acum ca am citit articolul zic asa. Eu voi vota Nicusor Dan. Pentru ca e tanar si aparent fara culoare politica si pentru ca sunt de acord cu chestiuni de le am citit la dansul pe site.

  Sunt constient ca nu va castiga, dar sper ca va lua un procent sanatos din electoratul bucurestean. Si asta e bine pentru ca restul candidatilor se vor speria din cauza faptului ca un nene tanar, aparent necolorat politic, dar cel mai important debutant in aceste chetiuni a reusit performanta de a lua niste x% procente.

  Si atunci poate se vor trezi actualii din propria voma precum betivii ordinari si *vor* face cate ceva de bine.

  Pana atunci aveti grija pe unde mergeti noaptea sa nu ramaneti cu urme de muscaturi de caine bucurestean.

  Votat Nicusor Dan! altfel va sparg! aveti grija ca si eu si Mariciu suntem colentineni, estem periculosi! =))

  • #4 Comentariu nou

   :))) Domn’ Piedone, fără violență, vă rog! :))

 3. #5 Comentariu nou

  Si eu il voi vota pe Nicusor Dan. Daca vrei sa il sustii iti poti pune un banner pe blog si te poti inscrie in lista de bloguri prietene aici: http://nicusordan.ro/cum-va-puteti-implica

Adaugă comentariu