Pe scurt, de câteva zile sunt barosanul posesor al unui DJI Spark care m-a convins să-l cumpăr după ce l-am testat weekendul trecut când am dat o fugă regulamentară până la Băile Tușnad.

Cum m-a convins? Păi:

 • Este super-portabil. Partea zburătoare este cât palma și intră perfect în ghiozdan, cu tot cu telecomandă și bateriile de rezervă.
 • Calitatea foto este impecabilă. Am rămas ca la stomatolog când am văzut cât de bine se văd detaliile în poză chiar și după ce dau zoom.
 • Clipurile și pozele pe care le tragi brut cu jucăria zburătoare au niște culori de zici că trec mai întâi prin Snapseed. Găsiți mai jos exemple de clipuri și poze nefiltrate.

 • O pui imediat în zbor. Ai pornit-o, ai deschis aplicația, ai apăsat de două ori rapid butonul bateriei și ți-a decolat din palmă. Se calibrează instant.

 • Faptul că nu trebuie să o înmatriculezi. Cei de la F64 mi-au dat o foaie cum că trebuie, dar pe site-ul Autorității Aeronautice Civile Române scrie că:

  Subliniem faptul că operatorii/proprietarii aeronavelor civile fără pilot la bord cu masa maximă la decolare mai mica sau egală cu 500 grame nu mai au obligaţie de a deţine un certificat de identificare emis de AACR – a se vedea OMT nr. 1338/25.10.2016, alin. (2), art. 4);

 

Ce mă enervează? Păi:

 • Orice bluetooth și rețea WiFi îi cam dă peste cap conexiunea. Telefonul se conectează prin WiFi cu telecomanda și îi cam plac interferențele. D-asta mi-am luat un cablu de pe eMAG ca să îmi conectez direct telefonul la telecomandă. Nu înțeleg de ce nu conținea pachetul cablul respectiv, am dat pe el 8 lei.

 • Bateria ține vreo 15 minute, asta înseamnă atât de puțin încât îmi e frică să las drona să se îndepărteze prea mult de mine (max. 300 de metri). Dacă bate vântul mai tare și o îndepărtează și mai mult, îmi este frică să nu rămână fără baterie pe drumul de întoarcere.

Unde găsești drona și cablul?

DJI SPARK Combo – 3599 lei

Cablu telecomandă – 8 lei

Exemplu de poze nefiltrate la calitate maximă:

Mai jos am plasat strategic clipul special pe care l-am făcut cu unboxing-ul jucăriei:

Găsiți mai jos și vlogul în care am fost la Băile Tușnad și-am zburat p-acolo cu drona:

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. Bună partea cu înscrisul. Dar tot nu ai voie cu ea în orașe gen București, nu? Adică restricțiile de genul se păstrează…

 2. #2

  Cu drona veche ce faci? O dai la giveway la 20.000 de abonati? :))

 3. PS. Iti ajunge acasa, nu te duci la posta dupa el. :)

 4. #9

  Salutare! M-ar tenta sa cumpar un DJI Spark (sau ceva gen Parrot Bepop 2 care are sub 500gr si din ce am citit pe site-ul Autoritatii Aeronautice Civile Romane nu mai trebuie inregistrata) Nu imi este clar insa daca pentru o filmare (in extravilan) mai trebuie sa ceri aprobare. Eu din ce am citit acolo am inteles ca da. Mi se pare destul de aiurea..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.