Închide

Ce vrei să cauți?

Uber scade tarifele în București. Ce înseamnă asta?

De abia ce se stinsese cât de cât episodul de la Cluj, că Uber mai aruncă o bombă în mailurile oamenilor. Începând de astăzi (marți, 30 august), Uber reduce tarifele atât pentru uberX, cât și pentru UberSELECT.

  • Pentru uberX (adică pentru Uber-ul normal – pentru #săraci) tarifele scad la 1,3 Lei/km și 0,22 Lei/minut. Tariful minim fiind 8 lei, iar taxa de anulare după 5 minute de 6 lei.
  • Pentru UberSELECT (adică pentru Uber-ul cu mașini mai scumpe – pentru #bogați) tarifele scad la 1,65 Lei/km și 0,28 Lei/minut. Tariful mimin fiind de 10 lei, iar taxa de anulare după 5 minute de 6 lei.

Partea interesantă e că odată cu tarifele mai “scad” și din cerințele pentru cei care vor să devină șoferi Uber. Acum pot să pună la bătaie și mașinile până la 15 ani vechime. Până astăzi erau acceptate doar mașinile până la 10 ani vechime.

Ce se va întâmpla mai departe? Eu cred că:

Momiți de tariful mai mic decât la taxi și de faptul că nu vor mai da bacșiș, bucureștenii vor începe să își instaleze Uber-ul. Taximetriștii chiar nu au cum să scadă și mai mult tariful pe kilometru. Și așa se plângeau că e prea mic.

La nivel de uberX vor apărea din ce în ce mai multe Loganuri pe GPL în peisaj, iar calitatea șoferilor e posibil să mai scadă și ea odată cu tarifele. Asta pentru că dacă nu vor fi momiți cu bonusuri (ca la început), șoferii ăia simpatici cu care ne-am obișnuit vor realiza că nu prea mai e rentabil să facă Uber. Așa că le vor lăsa loc altor șoferi de o calitate mai slabă.

Clienții vechi de uberX vor trece la UberSELECT ca să aibă parte din nou de condițiile cu care au fost obișnuiți în primă fază. Diferența fiind de doar 35 de bani/kilomentru. Plus că se întâmplă deseori ca Uber-ul normal să fie mai scump decât SELECT-ul din cauza tarifelor dinamice și a cererii mari pe uberX.

De partea celalată a baricadei, cea a taximetriștilor, e posibil să aibă loc o adevărată revoluție. Se vor pune presiuni mari să se scoată Uber-ul din zona gri în care se află din punct de vedere legal.

E posibil să se întâmple și în București ce s-a întâmplat la Cluj, să apară acțiuni ale taximetriștilor care fie vor vâna șoferii de Uber, fie vor bloca centrul orașului în semn de protest.

uber-taxi-driver

În caz că nu aveți cont de Uber și vă bate gândul să vă convertiți la mersul cu acest serviciu, puteți să vi-l faceți aici. Primiți o cursă de 20 de lei cadou și mă omeniți automat și pe mine cu una. :) Sau puteți introduce codul “mariani7” în aplicație, când vă faceți contul. :)

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu