Închide

Ce vrei să cauți?

Yahoo Messenger vs. Facebook Chat

De ceva timp am observat că lumea foloseşte mai mult chatul din Facebook decât clasicul Yahoo Messenger. Unii chiar reacţionează ciudat când le cer ID-ul de mess, reacţii de tipul: “hai, frate, cine mai foloseşte messengerul în ziua de astăzi?”. Când primesc câte o astfel de replică mă simt de parcă vorbesc de HI5 sau de mIRC. Come on!

 

De când a pierdut atât de mult YM la capitolul imagine?

 

Adică, ce s-a întâmplat cu programul cu iconiţa zâmbăreaţă de era pe toate desktopurile? Chiar atât de rău să fi ajuns încât să îl vadă lumea ca pe “chatul cocalarilor sau învechiţilor”? Am înţeles, pe Facebook Chat ai automat toţi prietenii fără să fie nevoie să le dai add, îţi este la îndemână când o freci toată ziua pe Facebook. Dar ce te faci când mai eşti pe alt site? Nu îţi sare atât de uşor în ochi când te abordează careva, precum o fereastră sănătoasă de YM. De unde mai pui că dacă vorbeşti cu mai multe persoane în acelaşi timp chiar te enervezi că nu îţi afişează simultan ambele ferestre de chat. Poate or exista progrămele de chat pe facebook care îţi uşurează treaba, dar nu cred că vreunul dintre cei cu reacţiile de mai sus le folosesc.

 

Aşadar, de ce lumea preferă Facebook Chat în detrimentul prietenosului Yahoo Messenger?

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

18 comentarii Adaugă comentariu

 1. Agățatul e mai ușor pe Facebook chat decât pe YM. Lăsând gluma la o parte, messengerul a picat mult în jos de la tot felul de prostioare inventate și chestii enervante(xulescu a shareuit nu știu ce pe flickr) sau update-uri de fiecare dată când intră sau iese cineva. Și așa sunt rare ocaziile în care pierd câteva ore bune stând pe mess cu cineva și de vreo juma de an intru tot mai rar și vorbesc cu cine am treabă.

  Parcă îmi place mai mult chat-ul facebook-ului și pare mai pragmatic.

  Off-topic: fă ceva și debifează opțiunea de sub comentarii cu “anunță-mă” ce by default e bifată și devine enervant la un moment dat să tot primești mailuri că x a comentat nu știu ce la y articol.

 2. #2 Comentariu nou

  @Laurenţiu, adevărul e că am devenit nişte sensibili, toate ne deranjează :))

  Mersi pentru sfat! O să fac asta! :>

 3. Dar de ce sa stai pe mess ? :| eu nu am fost niciodata genul care sa stea asa aiurea pe meessenger si nici nu i-am inteles pe cei care au facut asta… de ce ai pierde toata ziulica timpul aiurea…

  Daca e ceva de comunicat, sunt sigur ca se poate rezolva mult mai usor pe mail sau la telefon sau hai un skype in cazul unei convorbiri mai lungi, dar messengerul mi se pare o nulitate… de exemplu acum nici nu e instalat pe calculatorul meu si nici nu am sa-i duc dorul :)

  Chat-ul l-am mai folosit, insa messengerul cred ca se fac vreo 5-6 luni de cand nu sunt on (aici nu se pune ca sunt on continuu pentru mail-ul blogului :D)… in ochii mei, messengerul a ramas acolo jos, iar facebook chat e mult mai sus :)

  • #4 Comentariu nou

   @Nebunia, mersi de părere! :D Eu îl folosesc, îl las pornit acolo într-un colțișor și ori de câte ori am nevoie să vorbesc scurt și la obiect cu cineva fac uz de el. :) Dacă stau să mă gândesc mai bine.. cred că ieftinirea telefoniei mobile a omorât YM. :D

 4. Eu încă mai folosesc YM. Rar ce-i drept, dar îl folosesc:)

 5. Pe mine chiar ma enerveaza chat-ul de pe Facebook. Mi-e anapoda sa scriu acolo. Tot mess-ul e la putere momentan.

 6. Eu prefer YM, e mai usor si mai intim. Pe facebook toata lumea se poate baga in seama, chiar si atunci cand n’ai chef de vorba. Partea a doua e ca merge putin cam greoi si e deranjant. Eu tin mereu chatul inchis de cand m’am trezit cu unul punandu’mi intrebari dis de dimineata :)).

  • #10 Comentariu nou

   @Roscata, ce să-i faci dacă omul s-a trezit cu socializarea-n degete? :))

 7. Eu una iubesc Yahoo Messanger. Pe Facebook ma obosesc casutele alea infinite de chat, nu am o arhiva, nu am cum sa gestionez niste situatii – poate vreau sa fiu invisible pentru un user.. Mna, YM are acum si chatul de la FB integrat.. so..YM it works for me. :D

  • #12 Comentariu nou

   @Anca, ah.. EXACT! Am și uitat de faptul ca YM are FB Chat integrat! E bun pt că îți dă fereastră individuală și nu trebuie să stai tot timpul pe facebook.com.

 8. #13 Comentariu nou

  Poate si din lene…de ce sa mai dai add daca ai deja pe toti acolo…Eu totusi am ramas la messenger, pentru ca mi se pare mai placut si nu stau non-stop pe facebook…

  • #14 Comentariu nou

   @Paul, se pare că suntem împotriva curentului. Toată lumea stă cu facebook-ul deschis tot timpul. :))

 9. #15 Comentariu nou

  O sa mi instalez BORG Chat sa fiu al dracu!

 10. A apărut Facebook Messenger. Oricum, de la începutul chatului pe Facebook aveai posibilitatea să comunici din aceeaşi fereastră cu prieteni de pe YM şi FB. Trebuie doar să ştii cum. Altfel zici că YM/FB e naşpa.

  La fel şi chestia cu invisible. Merge pe FB. Pe testate dacă nu mă crezi pe cuvânt. ;)

 11. ce naspa

Adaugă comentariu